Анализатори за интервюто на Борисов: Отчет на директор на строителна площадка. Реформи – никъде

4
Добави коментар
tedy79
tedy79

/КРОСС/Бойко Борисов се опитва да се върне към реториката от времето на първия си мандат.

Това е изводът, който направи от вчерашното интервю на премиера социологът Андрей Райчев. 

В това интервю нямаше никакви сериозни новини. Това, което стана ясно е, че реформи в това управление няма да има. Реформата ще бъде строежът на зали, магистрали и така нататък, коментира медийната изява на премиера социологът.

Според него ще се смята, че управлението на страната е добро, макар да не бяха заявени никакви обещания или желания за сериозни реформи – „нито в здравеопазването, нито в съдебната система, нито никъде“.

Според Андрей Райчев цената на ДПС варира при различните избори (като най-малка – при местните избори, и най-голяма – при президентските), защото ДПС не са достатъчно силни, за да излъчат свой кандидат и победител за президент. Те обаче са сериозен фактор при такъв тип избори и затова ще изчакат да видят как ще се развият нещата до 2016 година и тогава ще решат как да действат и кого да подкрепят, смята Райчев.

Интервюто на премиера вчера беше много добро от гледна точка на отчета на строителния отчет на един директор на строителна площадка, коментира от своя страна политологът Димитър Аврамов.

Способността на управлението в момента, олицетворена от премиера, да търпи критика липсваше, посочи той. 

В интервюто нямаше нито едно обещание или заявление за реформи в нито един сектор, това не значи, че няма да има никакви реформи, но понеже нищо не се обещава няма да се знае и какво трябва да очакваме, коментира още политологът.

Що се отнася до ДПС, той смята, че на него не трябва да се гледа като на извънсистемен обект, а като на партия, която е полезна или неполезна по определени политики.

Това, което стана ясно от интервюто на премиера и което е донякъде положително е, че той каза, че не трябва да има политически гонения срещу политици както това се случва например в Румъния, защото не това е хапчето за щастие и за оправяне на съдебната ни система и на второ място това, че заяви, че е за това да не бъдат спирани субсидиите на политическите партии. Популизма изисква да се казва, че политиците са лоши и те не трябва да получават партийни субсидии, но това не би била правилна позиция, заяви политологът.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.