Хранителен режим с мед за отслабване

7
Добави коментар

Едва ли има човек, който не е чувал (и изпробвал) за чудотворните здравословни и разкрасителни свойства на меда. Но знаете ли, че той е и много ефективно средство за отслабване? Според едно изследване приемането само на една супена лъжица мед преди лягане в продължение на три седмици може да намали размера на дрехите ви. Звучи прекалено хубаво, за да е истина? Опитайте следващия хранителен режим за отслабване с мед и сами ще се убедите!

Какво представлява хранителният режим с мед за отслабване?

Създателят на режима – Майк Маккинес, открива, че спортистите, които приемат храни, богати на фруктоза (като мед, например) изгарят много повече мазнини и същевременно повишават издръжливостта си по време на тренировка. Причината е, че медът действа като гориво за производство на глюкоза от черния дроб, а тя от своя страна поддържа високи нивата на захар в мозъка и го принуждава да отделя хормони за изгаряне на мазнините.
За да се възползвате от положителните ефекти на хранителния режим с мед просто заменете дневната си доза захар с пчелния еликсир. А всяка вечер преди лягане изпивайте по чаша гореща вода с разтворени в нея 3 с.л. мед. Комбинирайте с подходяща тренировъчна програма (поне 3 пъти седмично) и съвсем скоро ще забележите сериозно понижение в теглото.
Изследването на Маккинес показва още, че мозъчният механизъм, причиняващ остри нужди от захар, бива напълно притъпен при редовен прием на мед.

Как действа хранителният режим с мед?

Според Маккгинис повечето хора се сблъскват с проблеми с отслабването, защото консумират прекалено много захар и преработени храни. Ако консумирате мед преди лягане, тялото ще започне да изгаря повече мазнини през първите часове сън. А щом преминете към следващото ниво, когато замените всички преработени и изкуствени захари с мед в ежедневнюто си меню, ще възстановите баланса на мозъчните сигнали, които ви предизвикват да консумирате повече сладко.

Така резултатите от хранителния режим с мед се оказват забележителни. Но за да останете удовлетворени, трябва да спазвате и още няколко правила.

1. Заменете всички захари с мед, включително изкуствените подсладители. Пийте чая или кафето си с лъжичка мед, добавяйте и към зърнената закуска, киселото или прясното мляко, избягвайте да готвите със захар.

2. Откажете се от бързите храни. Помнете, че това са преработени храни, които съдържат безполезни калории.

Прочетете още:
Вредата от бързите храни

3. Търсете натурални въглехидрати. Обработеното бяло брашно в пшеничната паста или белия ориз може да предизвика скок в нивата на кръвната захар. Затова търсете пълнозърнести опции, овесени ядки и други здравословни храни, които хем са полезни за храносмилането ви, хем ще ви държат сити дълго време.
4. Консумирайте протеини. Може да са малко като количество, но е добре да присъстват във всяко хранене. По този начин ще засищате глада удовлетворително и ще избегнете покачването на нивата на кръвната захар, които пък засилват апетита.
5. Бъдете внимателни с плодовете. Плодовете може да са препоръчителна и удобна опция в много диети, но в този случай трябва да ги ограничите, защото са богати на захари и всъщност неутрализират хранителния режим с мед. Ограничавайте се до един плод на ден и подбирайте такива с ниско съдържание на въглехидрати като горски плодове, например.
6. Откажете се от картофите. Под каквато и форма да са, картофите може да предизвикат покачване нивата на инсулин в организма. А това от своя страна да повлия на количеството захар, от кооето се нуждаете.

И така, готови ли сте да опитате това сладко и полезно за здравето предизвикателство с мед?