Тест: Какво означават рисунките, които несъзнателно рисуваме?

5
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Няма как да не ви се е случвало да си рисувате различни фигурки върху лист хартия по време на телефонен разговор, среща или пък просто от скука. Но едва ли сте подозирали, че това, което излиза като краен вариант върху листа, разкрива много подробности за самите вас.

Точно така – има огромно значение дали рисувате кръгчета, триъгълници, усмихнати личица или пък къщи. В момента, в който създаваме подобни рисунки, ние го правим подсъзнателно. Умът ни вече е зает с друга дейност, но съзнанието ни не е съвсем погълнато от нея.

Така създадените изображения са плод не на ръката, а на подсъзнанието ни. И носят различни значения. Вижте какъв човек сте според това какви рисунки правите. Ако рисувате…

Животно Това какво животно рисувате, свидетелства за характера ви. Ако несъзнателно изобразявате върху хартията лъв или вълк, това означава, че вие сте силна и независима личност, която има необходимите качества да бъде лидер. Във вас се таи скрита агресия.

Ако ръката ви изобразява заек или пък катерица, то вие сте скромна личност, често плаха и боязлива. Нуждаете се от закрила и сигурност, които не можете да си осигурите сами.

Лисица – вероятно сте човек, който обича да си „вре носа в чуждите работи”. Любопитстсвото е една от основните ви характеристики, а хитростта ви е пословична.

Ако пък рисувате последователно птици или насекоми, то това говори за вродената ви нужда от ред и спокойствие. Обичате да намирате баланса в живота, а сигурността на близките ви е от първостепенно значение.

Човешка фигура

Thinkstock/Guliver Ако най-често ви се случва да рисувате човешки фигури или поне подобия на такива, вие сте комуникативна личност, която не може да си представи живота без социални контакти.

В случай че изобразявате най-вече мъже – най-вероятно в живота ви има личност от мъжки пол, която е повлияла пряко на вашето развитие като човек, и вие се отъждествявате с него.

Ако рисувате женски осанки, то най-вероятно сте отзивчиви и мили към околните. Хората ви харесват и обичат да общуват с вас, а това за вас е най-големият дар.

Подпис Ако не рисувате, а винаги се подписвате, то вие сте силно егоцентрични. За вас собствената ви личност е от първостепенно значение. Суетни сте и поставяте външния си вид на първо място.

Геометрични фигури Имате ясни цели и убеждения, знаете какво искате от живота и сте съставили план за постигането на мечтите си. Казвате това, което мислите – при вас почти никога няма скрити мисли и премълчани истини.

Понякога сте прекалено бдителни – приемайте нещата от по-положителна гледна точка и недейте да търсите лъжата във всичко.

Кръгът свидетелства за незавършеност. Въпреки че знаете какви са целите ви, все още нямате ясна визия за това как да ги постигнете. Вероятно е да страдате от липса на внимание и съчувствие от страна на околните.

Квадратът се свързва с целеустременост и упоритост, а триъгълникът – с повишено внимание и силна вяра в собствените възможности. По-сложните фигури, като трапец и пирамида, говорят за изключително силен интелект и воля за успех.

Thinkstock/Guliver

Спирала и вълнообразни линии Не се интересувате от проблемите на хората около вас, освен от болката на най-близките си. Дистанцирате се от всичко негативно и се стремите да се обграждате с позитивни пичности, които ви зареждат с енергия и усмивки.

Доста често обаче изпадате в състояния на депресия, с които се справяте трудно. Все пак винаги намирате изход от всяка ситуация.

Стрела Ако нарисуваната стрелка сочи нагоре или в правилната посока на реда, то вие сте оптимист и винаги гледате на нещата от положителната им страна. Имате ясна цел и я преследвате докрай.

В случай че тя сочи надолу или обратно – вие сте по-скоро песимист. Необходими са хора и събития, които да направят живота ви по-цветен, и да ви накарат да започнете да гледате по-позитивно на всичко, което ви заобикаля.

Звезда Стремите се винаги да бъдете в центъра на вниманието. Обичате да сте обградени от хора и трудно понасяте самотата. Останете ли насаме със собствените си мисли, се чувствате по-самотни от всякога.

Цветя, слънце, облаци Рисувате ли пейзажи, вие сте човек, който вижда цялата картина, а не само отделни части от нея. Имате визия за живота и за това как трябва да се случват нещата в него.

Добър слушател сте, давате ценни съвети и затова приятелите ви често се допитват до вас. Винаги помагате, ако имате тази възможност.

Thinkstock/Guliver

Кръст Измъчва ви проблем – той може да е лично ваш или да засяга ваш близък човек. Ако несъзнателно изобразите върху листа хартия кръст, е правилно да се замислите какво не е наред във вашия или в живота на най-близките ви.

Къща или кутия Вие сте човек, който не обича шумните компании, а предпочита домашния уют пред сбирките с много хора. За вас семейството е на първо място в живота и няма нищо, което да го измести от там.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!