Мода на ресни – идеи и съвети

3
Добави коментар

Ресните попадат в топ тенденциите за мода пролет/лято 2015. Тъй като са малко дръзки и трудни за съчетаване, не всеки е склонен да експериментира с тях в гардероба си. Вижте полезни идеи и съвети за мода на ресни.

Мода на ресни – идеи и съвети

Правилата на ресните

Модата на ресни не е нещо ново, но през годините тя търпи различни метаморфози. Моделите от 1920-та напомнят за танци, кабаре и блясък, а тези от 70-те години на миналия век се асоциират с хипарското излъчване и бохемския гардероб. Да не забравяме и асоциациите с Дивия Запад и каубоите, които модата на ресни провокира. Днес, години по-късно, ресните отново са водеща тенденция за сезона.

Ако сте решили да ги включите към пролетно-летния си гардероб за 2015-та, тогава трябва да познавате техните правила. Помнете, че моделите с ресни са достатъчно силен и провокативен акцент в облеклото, затова ограничете аксесоарите и изберете по-семпли цветни комбинации, с които да довършите визията си. Хубаво е също, ако една част от облеклото ви има ресни, другата да е с по-семпла или стандартна кройка. Например, може да комбинирате ефектен топ с ресни с чифт дънки или пък пола с ресни с едноцветна риза.

Обърнете внимание също какъв тип ресни предпочитате – къси, дълги, по-дебели или по-тънки, разположени гъсто или рехаво, събрани на пискюли или украсени с мъниста. Това ще ви отговори и към коя епоха на ресните клоните – тази на Великият Гетсби или тази на модерния бохем.

Идеи за мода на ресни

Рокля с ресни
Роклята с ресни създава усещане за свобода на тялото. Моделът е подходящ за дами с по-момчешка фигура, защото ресните създават илюзия за повече извивки, а движението им напомня за съблазнителната женска походка. Роклята с ресни обаче напомня повече на модата от 1920-та година, затова трябва да подберете внимателно аксесоарите и прическата към нея.

Пола с ресни
Полата с ресни е за най-смелите последователи на модните тенденции. Причината – тя е по-специфична, привлича вниманието на околните и се съчетава по-трудно с останалите дрехи от гардероба. Освен това има риск след известно време вече да не е толкова модерна. За да оправдаете инвестицията, потърсете модел пола до коляното с къси ресни, който може да комбинирате с различни стилове.

Яке и ресни
Ако искате да заложите на модел с ресни, който никога не излиза от мода, тогава потърсете яке с ресни. Вариант 1 – за по-рокерско излъчване ви трябва класическо черно кожено яке с пискюли. Вариант 2 – ако ви влече Дивият Запад, тогава търсете модел от кадифе в кафяво и с едри ресни.

Бохо наметало
Тъй като бохо стилът е абсолютен фаворит за пролет/лято 2015, не е изненада, че по витрините преобладават различни модели на кимоно, пончо или наметало, всички „украсени“ с ресни. Хит са дългите плетени елеци с ресни, елекът от кадифе и коприненото кимоно.

Ресни и аксесоари
Аксесоарите с ресни са подходящи за тези, които са скептично настроени към тази тенденция, не искат да привличат толкова вниманието върху себе си, но държат да са в крак с модата. Обувки и сандали с ресни, чанти, раници и шалове, дори обеци с пискюли са част от вариантите, които може да изберете, за да включите ресните в гардероба си този сезон.

13.05.2015/ Христина Спасова