9-те най-мръсни неща, до които ще се докоснете днес

11
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Ако сте гледали поне един епизод на сериала „Монк“, най-вероятно сте разбрали, че главният герой е вманиачен в чистотата и според него всичко, което го заобикаля, е мръсно. Не може да си представите колко е прав! Разбира се, няма как да предотвратите взаимодействието си с най-мръсните предмети от ежедневието, които ще видите в материала, но пък поне ще знаете, че всеки път щом докоснете телефона си, ви налазват безброй бактерии.

Тоалетната чиния

List25.com

За ваша изненада, тоалетната чиния не е най-мръсното нещо, до което ще се докоснете днес, освен ако не тръгнете да пиете вода от нея, което сме сигурни, че няма да направите. Броят на бактериите в тоалетната е около 295 на два квадратни сантиметра.

Бутоните за светофара

List25.com

Да пресечете безопасно е важно, но замисляли ли сте колко мръсни са тези бутони? Е, няма как да чакате вечно на светофара и това е ясно, затова го натиснете без да се замисляте, просто да си знаете, че ще ви налазят гадости.

Ключът за лампата

List25.com

Ние лично никога не сме виждали някой да почиства ключовете за осветление. Представете си хилядите пръсти, които се докосват всекидневно до него в офиса, например. А, пипайте сега.

Парапетите на ескалатора

sxc.hu

Ако желаете в организма ви да попаднат гадни и гнусни бактерии, съветваме ви следващия път хубаво да опипате парапета на ескалатора.

Ваната

sxc.hu

Освен ако не почиствате ваната си всяка седмица, то тя най-вероятно гъмжи от бактерии и микроби, които са дори повече от тези, които живеят в тоалетната ви чиния.

Пистолетите за зареждане на гориво

sxc.hu

Зареждате гориво, отивате да плащате, купувате си сандвич, хапвате по пътя и готово – вече сте налапали хиляди бактерии.

Мобилният ви телефон

Thinkstock/Guliver

Телефоните са дори по-мръсни от тоалетната чиния. Причината е, че са топли и привличат микробите, а и имат многобройни пукнатини, в които малките, сладки бактерии се крият.

Дистанционното за телевизора

Thinkstock/Guliver

Ясно е, че чистотата на дистанционното в дома ви зависи до голяма степен от личната ви хигиена. Ситуацията с обществените дистанционни обаче, е по-различна. Освен многобройни бактерии и микроби, върху тях са намирани следи от различни телесни течности, включително и сперма. Да си знаете.

Вендинг машина

List25.com

С ръцете, с които натискате мръсните, богати на бактерии бутони на машината, отваряте и питието или снакса си. Помислете над това.