8-те тайни за красота на кралските особи – Edna.bg

4
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Снимка:
marieclaire.com

Като кралиците, като принцесите… 

Всяка от нас още от малка се е възхищавала на красотата на кралските особи и си е представяла как става съпруга на тайнствен принц, кълнящ ни се във вечна любов.

За начините, по които известните дами от аристокрацията са поддържали хубостта си, се носят легенди.

Днес ще ви разкрием истината за разкрасителните процедури, които са били любими на Мария Антоанета, кралица Виктория, кралица Елизабет II, принцеса Даяна, Кейт Мидълтън и още няколко благородни жени.

Ето и какви са техните тайни:

Мария Антоанета, кралицата на Франция, съпруга на крал Луи XVI, имала специална рецепта за маска за лице. Тя била толкова ефективна, че някои французойки я прилагат и до ден днешен. 

Съставките ѝ били 2 с.л. коняк, 1/3 ч.ч. сухо мляко на прах, един белтък и сокът на един лимон. Конякът стимулира кръвообращението и стяга порите, докато яйцата подсилват кожната тъкан. Млякото разтваря себума, който държи мъртвите кожни клетки по повърхността на лицето, а лимонената киселина го отстранява от нея.

В епохата, в която живяла кралицата на Англия и Ирландия Елизабет I, козметиката не се използвала особено много, защото хората вярвали, че тя носи лоша енергия.

Модерно било изключително бялото лице, затова и кралицата нанасяла бял грим, за да поддържа имиджа си на „Девствената кралица“ (Virgin Queen). Така се гримирали и останалите жени в кралството.

Мария Антоанета

Кралица Елизабет I

Кралица Виктория, владетел на Великобритания и Ирландия, имала интересен подход, за да се справи с неприятните миризми.

Тя непрестанно парфюмирала ръкавиците си с розово масло.

Кралицата на Обединеното кралство Елизабет II има една единствена тайна за красота и тя е… червилото. Още от своята ранна младост кралската особа обичала да нанася пурпурния цвят по устните си. Тя предпочита страстния тъмночервен нюанс.

Дори редица известни модни марки през годините са правили специални цветове червила, посветени именно на Нейно Кралско Величество.

Кралица Виктория

Кралица Елизабет II

Грейс Кели, принцесата на Монако, била твърд привърженик на крема за ръце, който хидратира и овлажнява добре кожата.

Тя обичала да го нанася по цялото си тяло, включително и по лицето.

Принцесата на Уелс – Даяна, от своя страна, пък никога не излиза от дома си без спирала върху миглите. Как да си я слага правилно, я научил лично гримьорът ѝ Мери Грийнуел. 

Въпреки златното правило, че на сини очи никога не бива да се слагат син молив или сини сенки, Даяна била почитател на синята очна линия и често залагала на нея при свои светски изяви. 

Грейс Кели

Принцеса Даяна

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън убедително затвърждава позицията си на модна икона за жените във Великобритания, а и по цял свят. 

Кейт, която наскоро стана майка за втори път, има няколко тайни за красота, но най-ефективната сред тях е маслото от шипка. Херцогинята е категорична, че този билков екстракт ѝ помага най-добре в борбата срещу бръчките.

Гръцката княгиня Мария-Олимпия, дъщеря на принцеса Мари-Шантал, е едва на 18 години. Тя е млада, свежа и признава, че още ѝ е рано за по-агресивна козметика.

Тя обаче обича много парфюмите, като всяка Edna от нас, и за да задържи аромата им по-дълго върху себе си, преди това намазва кожата, където ще се пръсне с тях, със съвсем малко крем за тяло.

Кейт Мидълтън

Княгиня Мария-Олимпия и майка ѝ – принцеса Мари-Шантал