Малки хитрости за строен стан

4
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

За физическо натоварване избере спорт, който ви носи само радост. Ако не ви допадат заниманията във фитнесзалата и “тъпотията” на монотонните движения ви дразни, изберете “по-творчески” вид физическа активност. Подходящо е всичко, което кара сърцето ви да работи като малка помпа – плуване, интензивно ходене, бягане, велосипедизъм, танци. Особено прагматичните натури съветваме да заменят спорта с всекидневно генерално чистене на дома – миене на пода на колене и бършене на праха. Важното е да получите удовлетворение от това, че мускулите ви работят с пълна пара.

По време на хранене слушайте спокойна музика. Бавната Бетовенова соната ще накара челюстите ви да работят по-бавно.

Хранете се в разумна последователност. Изследванията показват, че чинията постна зеленчукова супа по-бързо ще притъпи чувството ви на глад от кашкавала и пържените картофи, а и ще получите по-малко калории.

Яжте от чиния за салата или чинийка от сервиз за чай. Така неусетно ще започнете да консумирате по-малко.

Не бъркайте жаждата с глада. Понякога е достатъчно човек да пийне малко вода и да поизчака, за да разбере, че изобщо не му се е яло.

Задължително четете етикетите на бурканите и опаковките на продуктите – избирайте вариантите с по-ниско съдържание на мазнини.

Носете точно своя размер дрехи. Роклите от еластична материя, свободният жакет и полата с ластик на талията се държат престъпно – в такъв тоалет лесно ще забравите за своята норма. Най-добре носете дрехи по тялото с ципове. “Това парче торта ще ти дойде отгоре” – ще ви вразумят тесните джинси в нужния момент.

Мийте си зъбите след всяко хранене. Сигурно сте забелязали, че след тази хигиенна процедура не ви се яде повече.

Старайте се да измервате успехите си не в загубените грамове – скрийте кантара в килера. Нека ви радва искрено това, как се чувствате сега, как ви стои най-тясната ви пола.

Не подправяйте салатата с майонеза. Ще получите по-малко калории, ако само топнете вилицата в майонезата, преди да си боднете парче домат.

Два портокала ще ви създадат усещане за ситост по-бързо от чаша портокалов сок, макар че съдържат еднакво количество калории.