Нов трейлър, снимки и „motion“ постер на „Пурпурният връх“

1
Добави коментар

„Пурпурният връх“ („Crimson Peak“) на режисьора Гилермо Дел Торо е един от най-чаканите филми за 2015 година и безспорно всяка новина около него ни надъхва допълнително.

До днес бяхме гледали един трейлър, който всъщност ни хареса много, но това се случи точно преди три месеца и определено имахме нужда от нови кадри. По план новия трейлър трябваше да дебютира вчера и продуцентите си спазиха обещанието. Късно снощи в мрежата беше разпространен клипът, който надгражда предходния.

Видяното ни очарова. Когато научихме новината, че Дел Торо ще режисира готически хорър не сме си и представяли, че толкова много ще се доближава до нашите виждания. Атмосферата е невероятна, саундтракът, дело на Фернандо Велазкез („Мама“, „Херкулес“) отговаря по блестящ начин на случващото се на екрана, изглежда, че има голям шанс да видим така чакания добър филм на ужасите. Главните персонажи поверени на Том Хидълстън, Джесика Частейн и Миа Васиковска пасват идеално на обстановката и вярваме, че ще се справят с ролите си. За момента единствената забележка, която можем да отправим към видяното е относно ефектите. Дел Торо се слави като перфекционист що се касае за визуалната страна на филмите си и вярваме, че фалшиво изглеждащите компютърни манипулации в дадени сцени ще бъде оправени до премиерата на хоръра.

Обещаният нов трейлър на „Пурпурният връх“ беше съпътстван с още рекламни материали в това число два готини постера,  единият от които „motion“ и снимков материал.

Във филма Том Хидълстън („Тор“) играе Томас Шарп – мистериозен джентълмен от XIX в., който очевидно идва от знатен род. Той се влюбва и се жени за млада и красива писателка на име Едит Кушинг, в чиято роля ще се превъплъти Миа Васиковска („Мадам Бовари“). Малко след сватбата Томас решава, че е подходящ момент да заведе новата си съпруга в голямо, страховито и прогнило имение в Северна Англия, което някога е наричал дом. Съвсем скоро Едит разбира, че къщата е дори по-опасно и страховито място, отколкото издава фасадата. След като се запознава и с емоционално осакатената сестра на Томас – Лусил (Джесика Частейн), Едит се сблъсква с дълбоко пазени тайни на имението и семейството. 

Във филма ще вземат участие още Чарли Хънам, Лесли Хоуп, Хавиер Боте, Джим Бийвър, Бърн Гормън, Кимбърли-Сю Мърей, Дъг Джоунс и други.

Режисьор на лентата е мексиканецът  Гилермо Дел Торо. По сценария са работили  Дел Торо, Лусинда Коксън и Матю Робинс.

Световната премиера на „Пурпурният връх“ („Crimson Peak“) е насрочена за 16 октомври, 2015 година.

Сходни публикации

Тагове: Гилермо дел Торо, Джесика Частейн, Миа Васиковска, Пурпурният връх, Том Хидълстън, трейлър