Сара Брайтман отлага космическия си полет със „Съюз“

3
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Певицата Сара Брайтман съобщи, че отлага за неопределено време планираното си за есента пътуване в космоса. Причините за промяната са „семейни“, пише в съобщение на нейния сайт.

На 1 септември Брайтман трябваше да стане първият космически турист от 6 години насам, излитайки с ракетата „Съюз“ от космодрума в Байконур към Международната космическа станция. Плановете да осъществи „дългогодишната си мечта“ световноизвестното сопрано обяви през 2012 г., а от началото на годината тренираше усилено в Звездното градче край Москва.

54-годишната британка щеше да прекара 10 дни в космоса и да бъде осмият посетител на борда на МКС. Пътуването струва близо 50 млн. евро.

Сара би искала да изрази огромната си благодарност към „Роскосмос“, „Енергия“, Тренировъчния център „Гагарин“, Звездното градче и всички космонавти и астронавти за тяхната подкрепа през това вълнуващо време, се посочва в съобщението.

Последният космически турист беше канадският милиардер Ги Лалиберте – основател на прочутия Cirque du Soileill, през 2009 г., припомня БГНЕС. 

Номинирай до 15 май и кандидатствай до 31 май!
capital.bg/next

Докажи, че си Next Generation мениджър и спечели EMBA стипендия

Ако сте на възраст до 35 г., работите в България и заемате управленска позиция от поне 2 години,
кандидатствайте в конкурса за млади мениджъри и преприемачи Next Generation.
Това е вашият шанс да минете на следващото ниво и да спечелите титлата „Най-добър млад мениджър“,
както и пълна Executive MBA стипендия на стойност 14 500 евро. Крайният срок е 31 май.

Повече информация за конкурса и съпътстващите събития, както и онлайн формите за кандидатстване и номиниране, можете да намерите на capital.bg/next.