Остават две седмици до крайния срок за кандидатстване в Next Generation

2
Добави коментар
yApple

Участието ви в конкурса Next Generation е много добър повод да си направите равносметка за това, което вече сте постигнали, и за пътя, по който искате да продължите, коментира миналогодишният победител Ивайло Пенев по време на Next Generation MBA Class

 Фотограф: ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА

Остават само две седмици до крайния срок за кандидатстване в конкурса за млади мениджъри и предприемачи Next Generation 2015, организиран от „Капитал“ и „Кариери“. Тази година процедурата по кандидатстване е опростена и са предвидени по-големи награди – всички 12 финалисти ще получат стипендии в различен размер за EMBA обучение в CITY College, международния факултет на The University of Sheffield. Кандидатстването е онлайн, през сайта capital.bg/next, като крайният срок е 31 май. За първа година беше въведена и възможност за номиниране на кандидати, като срокът за това се удължава с десет дни до 25 май.

Кой може да кандидатства

Кандидатите трябва да са на възраст до 35 г. и да работят в България. В конкурса могат да участват професионалисти на мениджърска позиция или такива, които имат собствен бизнес, като от тях се изисква да имат минимум две години управленски опит. Компанията, в която работят, трябва да оперира от минимум две години и да няма задължения към държавата или служителите си. Успешните кандидати трябва да владеят английски език писмено и говоримо, тъй като това е езикът, който ще се използва за попълване на апликационните форми, както и по време на интервютата с журито.

Как се извършва оценката

Участниците в конкурса ще бъдат оценявани на два етапа – предварителeн подбор по документи и интервю. И на двете фази оценката ще бъде направена от експертно жури в състав: Галя Прокопиева, изпълнителен директор на „Икономедиа“, д-р Мегаклис Петмезас, зам.-ректор на CITY College – международния факултет на The University of Sheffield, Руслан Папазян, генерален директор на „Трелеборг България“ и победител в конкурса Next Generation през 2011 г., Кристина Стоицова, директор „Научноизследователска и развойна дейност“ във VMware Bulgaria и победител в конкурса Next Generation през 2012 г., Александър Ковачев, съсобственик на „Ред девъл кетeринг“.

Оценката на кандидатите е базирана на критерии с различна тежест. Сред тях са професионални постижения и потенциал за развитие, участие в иновативни и социални проекти, мениджърски практики и визия за развитие на бизнеса и на собствената кариера и т.н.

Какви са наградите

В рамките на конкурса Next Generation ще бъдат отличени общо 12 мениджъри и/или предприемачи. Финалистите ще получат Еxecutive MBA стипендии от CITY College – международния факултет на The University of Sheffield, на обща стойност 55 100 евро. Те ще могат да избират между EMBA програми в областите общ мениджмънт, маркетинг, финанси, логистика, здравен мениджмънт и човешки ресурси.

Победителят, който ще бъде отличен като най-добър млад мениджър за 2015 г., печели пълна Еxecutive MBA стипендия на стойност 14 500 евро. Неговите двама подгласници ще получат частични стипендии в размер на 50% от таксата за избраната от тях програма, като всяка от двете стипендии е на стойност 7250 евро. Още 9 финалисти ще получат 20% отстъпка от таксата за Еxecutive MBA обучение на стойност 2900 евро всяка.

Повече информация за конкурса, както и интервюта с миналогодишни победители можете да намерите на capital.bg/next и на karieri.bg. В новия брой на в. „Капитал“ очаквайте и обзор с най-интересното от Next Generation MBA Class – събитието за млади мениджъри и предприемачи, което „Кариери“ организира в рамките на кампанията за кандидатстване в конкурса.