Най-умните хора на света

1
Добави коментар
The_S
The_S

Тази публикация е малко по-различна. Обикновено, когато публикуваме видео ви показваме видеото и суровия текст, понеже не на всеки му се гледа видео. Този път обаче бях много раздвоен, когато правих видеото. Чуденето ми беше дали да направя видеото за най-умните хора живели някога или за най-умните хора в момента. Понеже и двата списъка са изключително интересни реших да направя видео за най-умните хора живели някога, а статията за най-умните хора, които са още живи и към ден днешен променят света, в който живеем.

Най-умните хора на всички времена:
Най-умните хора на света в момента:
Стивън Хокинг

   

Най-известното име от списъка на най-умните хора на планетата в момента. Хокинг е известен с революционния си труд в сферата на теоретичната физика и издаването на няколко книги, които помагат на нас, смъртните да разберем вселената. Получава над 14 от най-престижните награди в сферата на науката.

Ким Унг-Йонг

Според книгата на Гинес той е носителят на най-високото потвърдено IQ в света. На двегодишна възраст владее отлично четири езика, а на четири годинки вече одитира университетски курсове. Ако това не е достатъчно – НАСА го кани да учи в САЩ на преклонната възраст от осем години.

Пол Алън

Съосновател на Майкрософт. Той е най-богатият човек от нашия списък на гении. Богатството му се равнява на 14.2 милиарда долара. В Топ 50 е на най-богатите хора в света. Собственик е на множество компании и спортни отбори. Един от най-големите филантропи.

Рик Роснър

Когато чуете думата „гений“ е много малко вероятно да си представите човек, подобен на Рик. До скоро е бил сценарист в шоуто на Джими Кимел, а в резюмето му влизат професии като стриптизьор, сервитьор, охранител и гол модел.

Гари Каспаров

Въпреки, че загуби партия Шах срещу компютър, той е един от най-интелигентните хора на света. Той е най-младият световен шампион по шах, печели титлата на 22. Въпреки любовта му към играта, той се оттегля през 2005 и отдава времето си на политика и писане.

Сър Андрю Уилес

Британският математик доказва 358-годишна математическа теория през 1995 година. Теорията, която доказва е „Последната теория на Фермат“ – най-сложният математически проблем в света.

Джудит Полгар

Нейният баща обучава нея и сестра ѝ с експериментална образователна система. Искал е да докаже, че ако всяко дете е тренирано по правилния начин може да покаже забележителни резултати. Съвсем спокойно можем да кажем, че експериментът е проработил. На 15 години Джудит Полгар побеждава Боби Фишър и става най-младият грандмайстор по шах на всички времена.

Кристофър Хирата

Кристофър е един от хората, на които дори най-умните завиждат. На 14 е приет в Калифорнийския Иститут за Технология, а на 16 вече работи за НАСА по проекти за колонизиране на Марс. Получава докторска степен по астрофизика на 22 години.

Теранс Тао

Според Тао неговото запознаване с математиката се дължи на Улица Сезам. На 2 годинки, докато ние се учим да ходим и да говорим, Тао вече се занимава с основна аритметика. На 9 годинки взима университетски уроци по математика, а докторската си степен получава на 20. На 24 години той става най-младият професор в Калифорнийският Университет. Към момента Тао е публикувал над 230 проучвания.

Джеймс Уудс

Не, това не е грешка Джеймс Уудс е гений. Получава най-високият резултат някога на SAT изпита си. Записва се в Калифорнийският Университет със специалност линейна алгебра още преди да е завършил училище. Приет е в Масачузетски технологичен институт с пълна стипендия, но напуска, за да се занимава с актьорство. Можем единствено да си представяме каква щеше да бъде кариерата му, ако не ни радваше от малкия и голям екран.

Вижте и още наши видеа.