Публикуват 55 хил. електронни писма на Хилари

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Публикуват 55 хил. електронни писма на Хилари

Държавният департамент на САЩ изрази готовност да публикува около 55 хил. електронни писма на бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

“Готови сме да публикуваме писмата до февруари 2016 г. Бихме могли дори да посочим като примерна дата 15 януари 2016 г.”, заявява представителят на Държавния департамент Джош Хакет в документ, подаден до Окръжния федерален съд в Ню Йорк.

Съдът разглежда иск срещу Държавния департамент, в който се настоява електронните писма на Хилари Клинтън да бъдат публикувани в съответствие със закона за разкриване на публична информация. Ищецът счита информацията в писмата за публична, основавайки се на разкритията, че докато е била държавен секретар, Клинтън е ползвала за служебна преписка не защитената ведомствена електронна поща, а личната си такава.

Засега не е как скандалът и евентуалната публикация на електронната кореспонденция ще се отрази на кандидат-президентската кампания на Хилари. На този етап бившият пръв дипломат на САЩ и бивша Първа дама няма сериозни конкуренти за номинацията на Демократическата партия за президентските избори през 2016 г. /БГНЕС