Страхотни идеи за мъжка стая

1
Добави коментар

Спокойно дами, когато мъжът иска собствено пространство, той не ви се сърди, а просто желае да избяга от социалните си ангажименти през деня и да се отдаде на забавление и спокойствие. Това е от важно психологическо значение, защото така изпуска парата от напрегнатото ежедневие и от проблемите в работата. В стаята за игри и отдих той може от време на време да събере своята мъжка компания на по бира, да поиграе с приятели на покер, билярд, боулинг, на електронните игри от детството си или да се похвали с новата си модерна техника.

Кое помещение е подходящо за мъжка стая?

В повечето случаи жената се заема с интериора на цялата къщата и за да не се чувства мъжът потиснат и пренебрегнат, е от жизнено важно значение и той да има свой кът, декориран и обзаведен от самия него. За такова пространство най-подходящи са помещения като гаражи, по-големи сервизи, мазета или тавани, места, напълно непривични за една жена.

Гаражът, разбира се, е класическо място за един мъж. Там той може с часове да ремонтира или почиства своята кола или мотор. Не всички обаче са „техничари“, а и да поканиш приятели, с които да поиграете на карти или билярд, си е примамлива идея. Мъжките стаи могат да бъдат по-обикновени и семпли, обособени в гаража, редом до колата или мотоциклета, или по-луксозни, създадени специално за целта, като често са тематично обособени – киносалони, игрални зали, барове, боулинг пътеки и др.

Виж още: Щури и оригинални идеи за дома, с които да експериментирате

С какво да обзаведем мъжката стая?

Разполага ли мъжът с помещение само за себе си, той е способен да се развихри като реализира интересни идеи за обзавеждане. В стаята може да има игрални автомати, маси за билярд или покер, фланелки и плакати на любим отбор по стените, а големият телевизор и мощната музикална уредба са задължителни. Разбира се, една част от помещението трябва да е отделена за мини бар, зареден с разнообразен алкохол за всеки вкус на своите гости и приятели.

Идеи за мъжкото пространство

Чудесно хрумване е да сложите в мъжката стая маса за игра на карти с удобни кресла, допълнени от библиотека и/или кът с компютър за сърфиране в интернет. Изберете дебели завеси за по-голямо уединение.

В стаята можете да затъмните прозорците и да сложите огромен телевизор, за да не изпускате любимите си спортни събития. Поставете на стените фланелки на любимите ви играчи, а на удобно място – хладилник с много бира.

Ако предпочитате повече движение и разполагате с пространство, изберете билярд, джаги, дартс, боулинг пътека. С тях ще прекарвате приятно свободното си време в по-голяма компания.

Един малък киносалон с мощна уредба никак не е за пренебрегване като идея. Изолирана и затъмнена, в тази стая вие бихте прекарали страхотни часове на отмора, потопени в магията на киното с пакет пуканки в ръка. Мокетът и меката мебел са задължителни за перфектната обстановка, а с едно ненатрапчиво лед осветление, бихте увеличили комфорта в помещението. На пазара вече се предлагат телевизори с огромни екрани, подходящи за целта, но ако искате все пак максимално да се доближите до магията на киното, оборудвайте се с прожекционен апарат.

Виж още: Умна ключалка за врата, контролирана през смартфон

Ако все още не сте решили как ще изглежда вашата мечтана мъжка стая, в MaistorPlus ще откриете професионалисти, които ще ви помогнат. Можете да сравните различни оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект безплатно още сега!