многоЦВЕТЕН :: Кира Пластинина – най-младия дизайнер в модната индустрия

1
Добави коментар
stami
stami

Името на дизайнера Кира Пластинина днес е известно не само сред последователите на модните тенденции в Русия, но и в такива fashion ориентирани градове, като Ню Йорк, Лондон и Милано. Джорджия Мей Джагър, Леандра Медин, Джоди Снайдер и др. светски лъвици  с гордост блестят в тоалети на младия руски дизайнер.
Историята на Модна къща Кира Пластинина започва в Русия през 2007 г. и е проект на нейния баща Сергей Пластинин. В момента на създаването идейния вдъхновител и главен дизайнер Кира е едва на 14 г. и е призната за най-мадия професионалист в модната индустрия. Най-младия член на Асоциацията за Висша мода и Pret-a-Porter в Русия тя е участник и на седмиците на модата в Москва, Европа и САЩ.Стилът на своята марка Кира определя като „art-glamor-sportive-casual“. Облеклата се отнасят към средната целева група, т. н. мас-маркет, ориентирани към момичета на възраст 15-25 г. По нейните собствени думи тя шие само дрехи, които сама би желала да носи, затова 99 % от нейния гардероб съставляват дрехи от собствената й модна марка..“Приятно ми е, че всичко се получи. В това време практически нямаше модни и интересни обелекла за момичета в тийнеджърска възраст, а аз отлично знаех от какво се нуждаят те. Слушахме една и съща музика, гледахме едни и същи филми, т.е. гледахме на света с едни и същи очи. Аз бях много близка с аудиторията, за която работех и това без съмнение беше плюс.“ – споделя Кира.

Времето минава, вкусовете и предпочитанията на дизайнера растат, а едновремнно расте и самата тя.

Един от магазините с марка Кира Пластинина. Снимка: ru.wikipedia.org

На 1.06 т. г. Кира ще навърши 23 години и днес модната къща с нейното име включва повече от 300 магазина в Руси и страни от бившия СССР, 50 представителства в цял свят и повече от 1300 сътрудници.

Манифактурата Кира Пластининна в Русия е обурудвана по последна дума на техниката.

През  2012 г. компанията Кира Пластинина стил заема второ място в списъка най-успешни нови марки в Русия в класацияна на списание Forbes

Източник: http://kiraplastinina.ru/ и https://ru.wikipedia.org