Община Стара Загора отпуска 40 000 лв. за инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми

2
Добави коментар

За 5-та поредна година Община Стара Загора отпуска средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Досега от Програмата за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Стара Загора, са се възползвали 97 двойки. Тя е започнала с решение на Общинския съвет от 2011 г. и досега по нея са отпуснати ….. лв.

Общо 76 са двойките досега, които са стимулирани да имат деца в кметския мандат на Живко Тодоров.

От 1 юни започва приемът на документи за участие в програмата за 2015 г., по която са отпуснати 40 000 лв.

Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Стара Загора, могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства от общинския бюджет един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Документите за кандидатстване се подават в сградата на Община Стара Загора, ул. Цар Симеон Велики № 107, ет. 2, ст. 216; тел: 042/614-696.

Началният срок за подаване на документи е 09.00 ч. на 01.06.2015 г., а крайният срок е 12.30 ч. на 19.06.2015 г.

Кандидатите трябва да живеят на територията на Община Стара Загора през последните три години, да са семейни двойки или във фактическо съжителство, да нямат парични задължения към държавата и общината, както и да са с непрекъснати здравно-осигурителни права.

Повече подробности за изскванията и начина на кандидатстване са публикувани на сайта на общината –