Най-купуваните стоки в света

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Най-купуваните стоки в света

19 май 2015 | 15:46

4098

Всяка година компанията Kantar Worldpanel публикува своята класация на марките, която показва кои са най-продаваните пакетирани продукти в света.

В изследването са анализирани 11 000 бранда в 35 държави. Те са класирани на база това колко домакинства в света ги купуват и колко често.

Вижте кои са най-купуваните пакетирани стоки в света, според тях:

10. Tide — собственост на P&G. Марката прах за пране се продава под имената Alo, Vizir или Ace в някои държави.

9. Dove — собственост на Unilever. Производителят на козметични продукти се изкачва с три места нагоре спрямо миналата година.

8. Knorr — собственост на Unilever. Продава брашно, подправки, миксове за салати; пада с едно място спрямо миналата година.

7. Lay’s — собственост на PepsiCo. Рекламната кампания на марката Do us a flavor, в която потребителите бяха приканени да дадат идеи за нови вкусове, се счита, че е допринесла за по-добрите резултати в САЩ и Великобритания.

6. Pepsi — собственост на PepsiCo. Компанията остава на шесто място.

5. Nescafé — собственост на Nestlé. Тази година пада от четвърто на пето място.

4. Lifebuoy — собственост на Unilever. Продава сапуни и има за цел да увеличи ползването на продукта в Азия, Африка и Южна Америка, където води кампании за информация по отношение на личната хигиена.

3. Maggi — собственост на Nestlé. Предлага разтворими супи, бульони и подправки. Тя е номер 1 сред храните.

2. Colgate — собственост на Colgate-Palmolive. Това е единствената марка, която се купува от над половината от домакинствата в света.

1. Coca-Cola — на Coca-Cola Company. За трета поредна година компанията държи първото място. Тя доминира в сектора си, но изпитва трудности да задържи нивото на продажбите си в развитите държави, като САЩ, където все повече хора се ориентират към по-здравословни напитки.

А ето и кой е най-купуваният продукт в различните държави: 

Етикети:

купувани,
стоки,
класация

6 харесват тази статия

1 не харесват