Разнообразието на Анталия

3
Добави коментар

Разнообразието на Анталия

 Нощният живот в Анталия – концентриран  около хотелите, ресторантите и баровете, може да задоволи желанията на вски един посетител. Хотелите организират специални шоу програми включващи бели денс и музика на живо.

Магазините за пазаруване са повече от разнообразни. В град  Анталия ще намерите освен бутици, така и занаятчийски и сувенирни магазини, като работното им време е съобразено със сезона и е удължено. По време на разходката си, разглеждайки стоки ще получавате много и различни предложения за покупка на различни стоки и продукти. Не пропускайте да се пазарите, защото първата цена винаги е висока. От магазините може да купите кожени стоки, килими, сребърни, златни бижута и не забравяйте сините стъклени камъчета, които според преданията ще ви пазят от лоши очи.

Освен пазараите вАнталия има много места, където да опитате местни деликатеси. Дори в кафенетата по тротоарите, има както традиционна храна така и международна кухня. 

Традиционната турска храна  включва много познати гозби като пълнени чушки, ястия с ориз, кебапи, сирене фета, маслини и доматени салати. 

Относно напитките няма как без традиционното турско питие, с вкус на анасон.

И въпреки, че турците са приятелски настроени, откритата показност на чувства между половете не се гледа с одобрение.

Друга правило когато посещавате джамия е, че трябва да събуете и оставите обувките си навън. Дрехите не трябва да са разголени, а благоприлични. Дамите трябва да са със скрити коси.