Кафе и кокосово масло – отличен начин за ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнините

4
Добави коментар

 

С какво тази, странна на пръв поглед комбинация, е толкова полезна за тялото ни и какво точно я прави отлично средство за отслабване?

– На първо място, кокосовото масло е отличен източник на енергия. Това е така поради съдържащите се в кокосовото масло средноверижни триглицериди. Това са мазнини, които се метаболизират по различен начин от тялото, при което се отделя голямо количество енергия.

– Кокосовото масло ускорява метаболизма – тук отново в главната роля са средноверижните триглицериди. Те много бързо се разграждат и съдържащите се в тях калории се преобразуват в енергия, която се използва от тялото ни.

По този начин този вид глицериди не се отлага в мастните депа, а точно обратното, помага ни да отслабваме. Затова кокосовото масло повишава нивата на “добрия“ холестерол и помага за изгарянето на мазнините в коремната област.

– Друго важно предимство на кокосовото масло е, че стимулира имунната система. Повече от 50 % от съдържащите се в кокосовото масло, мастни киселини се падат на лауриновата мастна киселина.

Тя притежава антибактериални и противовирусни свойства. Затова е ефективна при вирусни инфекции, включително грип, свински грип, птичи грип, обикновена настинка, херпеси, генитален херпес, генитални брадавици, причинени от човешкия папилома вирус.

Сега вече знаете, колко е полезно кокосовото масло и следва да ви покажем как да го включите в сутрешното си кафе.

Изсипете приготвеното кафе (1 чаша) в блендер, след това добавете 1-2 с.л. кокосово масло. Като подсладител може да добавите мед, стевия или кокосова захар. Разбъркайте добре с блендера и готово, вече имате кокосово кафе.

 

 

 

Източник: www.zdraviste.com

Източник снимка: www.pixabay.com