Ал Бано и Ромина Пауър: В България винаги ни е приятно

7
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Те са най-известният италиански дует в света. Тя е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър и киното остава една от големите й страсти през целия й живот. Той е обикновено момче от малко италианско село, на когото не е чужд обикновеният живот.

Събира ги Италия – държавата, в която може да видиш любовта зад всеки ъгъл. Любовта им към киното им носи седем филма, но музиката е тази, която ги дарява с най-големите успехи и ги прави известни в цял свят. Те са Ал Бано и Ромина Пауър.

Запознават се през 1967 г. по време на снимките на филма “Nel Sole”, женят се три години по-късно. Ал Бано признава, че точно през тази година, усетил, че става известен и то след като изпълнил песента от едноименния филм.

“Тогава направихме един филм и аз срещнах Ромина и след това още един филм и още един, имах още успехи с новите песни. Просто сякаш за един миг станах номер 1 в Италия и започнах моята кариера с Адриано Челентано, където бях няколко години, беше един невероятен опит за мен. Помня след това през 1967 г. имаше турне на Роулинг Стоунс и тогава ги подгрявах в началото на техните концерти. След това всичко се промени, след това съм пял с Пласидо Доминго и Хосе Карерас, с Монсерат Кабайе също“, споделя певецът.

През 1984 г. са на върха на своята слава изпяват „Felicitа“ в Сан Ремо, а после идват и у нас. Песента става огромен хит в цяла Европа и продава зашеметяващите 6 милиона копия.

Красивата приказка на множеството успехи и взаимна любов е помрачена. Любовната история между Ал Бано и Ромина Пауър има трагичен край с изчезването на дъщеря им Иления през 1994 г.

Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 г. в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания.

Ромина се мести за постоянно в родината си – САЩ, Ал Бано остава в неговата – Италия. В петия си самостоятелен роман, които издаде преди седмици, Ромина разкрива детайли за този период от живота си.

“Беше нещо, което исках да споделя, почувствах, че трябва да го изкарам и да го споделя с други хора, а не да го държа само за себе си. Има малко личен опит от отношенията ми с майка ми, аз се грижих за нея 4 години преди тя да почине, но също така съм го направила малко като роман, знаете, има някои неща, които са част от художествената измислица“, разказва Ромина.

В продължение на дълги години двамата остават разделени и без съвместни изяви. Специално за родната аудитория обаче те отново ще излязат заедно на сцената, за да изпълнят най-големите си хитове на живо. Това няма да е просто концерт, а събитие, което почитателите им чакат отдавна и ще помнят дълго време, обобщават организаторите от Жокер Медия и MOKO Solution.

Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.

Какво още споделиха легендите на италианската музика пред Благой Цицелков – специалния пратеник на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“, вижте във видеото.

Коментари

коментар(а)