Рулца от тиквички

8
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

През този сезон отново започваме да търсим свежите и пресни зеленчуци, богати на полезни вещества и витамини. Днешното ми предложение на бързо, лесно и вкусно предястие е с любимите ми тиквички.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“

Тиквичката, заедно с картофите и царевицата, е била пренесена от Централна Америка в страните от Средиземноморието. Твърди се, че този дар на природата е бил оценен и отглеждан още преди 10 000 години, като векове по-късно мекият вкус и задоволителните хранителни качества на зеленчука са се оказали напълно достатъчни, за да започне масово отглеждане. Днес българите успешно могат да класифицират тиквичката като „национален“ зеленчук.

Необходими продукти:
2-3 средно големи тиквички
2 пакетчета крема сирене
150-200 г бяло саламурено сирене
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
сол
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на ленти и ги изпичаме на грил тиган. Поставяме ги за 2-3 мин. в съд с капак, за да омекнат и да са по-лесни за навиване. Натрошеното сирене, крема сиренето, нарязаните подправки и скълцания чесън разбъркваме в купа до получаване на хомогенна смес. Овкусяваме със сол и черен пипер. Ако сиренето е соленo, не добавяйте сол в сместа. Поставяме част от плънката върху лента от тиквичките и завиваме на руло. Изстудяваме бяло вино и хайде на масата!

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It