Ансамбъл „Българе” представи в Сливен спектакъл за Апостола под патронажа на министър Десислава Танева

2
Добави коментар

Ансамбъл „Българе” представи в Сливен спектакъл за Апостола под патронажа на министър Десислава Танева

05.06.2015 / 11:05

На сливенска сцена беше представен за първи път спектакълът „Последната нощ на Апостола” на Националния фолклорен ансамбъл „Българе”. Уникалното представление се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства на събитието. Продуцентът, режисьор и хореограф на ансамбъла Христо Димитров благодари от сцената на министъра за дългогодишната подкрепа, която оказва на „Българе”.

 

„Благодаря на министър Десислава Танева, която е от Сливен, че винаги ни е подкрепяла при провеждането на фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Благодаря й, че помогна този спектакъл да се играе в Сливен, за това, че дойде от София, за да го гледа и за това, че е приела ансамбъл „Българе” като своя лична кауза. Искахме да направим най-добрия спектакъл тук, защото Сливен заслужава. Това е един от любимите ми градове, в който имам много приятели и съмишленици”, каза Димитров.

 

„Последната нощ на Апостола” е създаден по идея на Христо Димитров и актьора Димитър Селенски, който със завладяващи актьорски превъплъщения въздейства на публиката по неповторим начин. Умелото преплитане на актьорска игра и хореография предлага една различна гледна точка – дълбоко емоционална и затвърждаваща преклонението, което изпитва всеки българин към най-великата ни личност – Васил Левски. Спектакълът връща назад във времето, отваря темата за патриотизма, възвишените идеали и предателството, за дребните души и великите дела, народното страдание и робската психика. Едно предизвикателство и провокация към съвременния зрител, потънал в мисли за собственото си оцеляване. Спектакъл, който възражда.

Сред официалните лица бяха още народният представител от ГЕРБ Мария Белова, председателят на общинската организация Здравко Костадинов, общински съветници и представители на институции.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

 

 

 

Още снимки от новината