Най-известната бачата двойка в света в България за първи път през юни

1
Добави коментар

Изпълнителите с над 77 милиона гледания на клипа „Липсваш ми“ ще преподават в София на 13 и 14 юни

Таня Кесинджър и Хорхе Бургос, по-известни като Ataca (Атака) & Alemana (Алемана) са най-известната бачата двойка в света.

Няма танцьор на латиноамерикански танци, който да не е чувал за тях и тяхната Island Touch Academy, с която превземат света след 2008 година.

На 12-и, 13-и и 14-и юни българските фенове и танцьори ще могат да се насладят на няколко партита и часове с най-известните инструктори, които пристигат в България в компанията на DJ El Tiguere, който също е част от Island Touch Team. Уроците ще се проведат в х-л Рамада, София на 13-и и 14-и юни 2015 г. Партитата ще бъдат в петък (12 юни 2015 г.) и събота (13 юни 2015 г.) в Playground Mall Paradise. В неделя тримата танцьори заминават за Пловдив, където вечерта ще зарадват феновете си в клуб Библиотеката.

Таня Кeсинджър е родена в Германия, откъдето идва и нейният прякор La Alemana. Нейната майка е инструктор по бални танци, което определя и първите стъпки на една от най-атрактивните танцьорки в света – Таня, която е започнала своето обучение с джаз, балет, рокендрол и латино танци. Таня и семейството й емигрират в САЩ през 1996 г. По-късно тя става част от топ компания за салса танци във Форт Майерс, Флорида заедно с тогавашният й партньор и приятел Нери Гарсия – салса танцьор от много висока класа.

През 2008 година тя среща Хорхе Бурхос, познат като Horhe Ataca и заедно създават Island Touch Dance Academy в партньорство с „El Tiguere дел Mambo“. Island Touch е не само танцово студио – това е концепция, марка, която се разпространява по целия свят.

Хорхе Бургос е роден в Пуерто Рико и живее там до 6-годишна възраст. Тогава се премества във Флорида с родителите си и брат си, където по-късно завършва университетът в Тампа. Първите си стъпки като танцьор прави в студио в Тампа, където само 8 месеца, след като започва да се занимава с танци, става инструктор. След завършването на университета, Хорхе решава да се посвети изцяло на танците, като изоставя другото увлечение – бейзболът. Неговият стил на преподаване е изключително енергичен, с голяма доза хумор и винаги адаптиран към нивото на своите ученици. Хорхе успява с лекота да предава сложни движения, да ги пречупи и предаде с изключителен финес, което поставя основите на бъдещата Академия, която създава с Таня La Alemana.

Руди Лопез или по-известен като El Tiguere Del Mambo (Ел Тигере дел Мамбо) е роден в Рочестър, Ню Йорк в семейството на баща доминиканец и майка от Пуерто Рико. El Tiguere e изключително харизматичен танцьор и DJ, който завладява танцьорите с красив стил на танцуване и енергия, които обединява в свой собствен стил наречен Dominican Touch.

Тримата танцьори ежегодно организират и най-големия бачата фестивал в света Bachatu (Бачату) в Доминиканската република, където събират най-големите звезди от салса, бачата и кизомба сцената.

           

Повече информация за събитието може да намерите на страницата на уикенда:

https://www.facebook.com/events/332978530231244/