„Марсианецът“ на Ридли Скот се сдоби с първи впечатляващ трейлър и постер !

1
Добави коментар

Бързаме да споделим една от най-чаканите новини в последните месеца, а именно премиерата на първия трейлър на „Марсианецът“ („The Martian“), режисиран от Ридли Скот.

Лично за нас това е най-чакания филм за тази година и от няколко седмици се ослушвахме конкретно за тази новина. Напълно изненадващо преди броени минути молитвите ни бяха чути и 20th Century Fox разпространиха първият трейлър на лентата.

А той е очарователен ! Дали заради огромните ни очаквания, или поради факта, че филма наистина ще си го бива, сме удивени от прекрасната визия, която е успял да докара големият Ридли Скот. Признаваме си, че първоначалните нагласи за последния му филм „Изход: Богове и царе“ също бяха положителни, но в крайна сметка станахме свидетели на един визуален шедьовър с плитка сюжетна линия и слаби актьорски изпълнения с малко изключения. Стискаме палци това да не се повтори отново и режисьорът да си е взел поука. Ще бъде истинско кощунство подобна прекрасна книга да получи слаба екранизация. Надяваме се наличието на автора Анди Уеар в екипа да окаже положително влияние.

Освен изумителния трейлър, от който косъмчетата на врата ни все още са наелектризирани, продуцентите от 20th Century Fox показаха първия постер на филма, който за да бъде в унисон с трейлъра също е прекрасен. Разбира се не сме и очаквали на него да не присъства главното действащо лица Марк Уотни, в чиято роля се превъплъщава Мат Деймън.

В допълнение ви предлагаме още един клип от филма, който беше пуснат по-рано днес, и който ни запознава по-подробно с част от героите.

Като за финал споделяме един туит от Саймън Кинбърг, един от продуцентите на филма, на който виждаме основния каст и ролите им във фантастиката:

Meet the outofthisworld cast of #TheMartian pic.twitter.com/tQtU0Dmq2K
— Simon Kinberg (@Kinberg) June 7, 2015

Вярваме, че не веднъж сте чели резюмето на книгата, съответно на филма, но все пак ще ви го припомним отново:

Той е най-прочутият човек на Земята.
Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичкo личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.

В ролите ще видим: Мат Деймън, Шон Бийн, Джеф Даниелс, Майкъл Пеня, Джесика Частейн, Кейт Мара, Себастиян Стан, Кристен Уинг, номинираният за „Оскар“ Чуетел Еджиофор и др.

Режисьор е Ридли Скот, сценаристи са Дрю Годард и Андри Уеар.

Световната премиера на „Марсианецът“ ще се състои на 25 ноември, 2015 година.

 

Сходни публикации

Тагове: Анди Уеар, Джесика Частейн, Кейт Мара, Марсианецът, Мат Деймън, постер, Ридли Скот, трейлър, Чуетел Еджиофор