Габрово посреща 4 кръг от BG-X Ендуро шампионата

1
Добави коментар
conev
conev

След перфектното си представяне в Erzbergrodeo, този уикенд най-добрите български ендуристи се отправят към Габрово за четвъртия кръг от BG-X Ендуро шампионата. Това е едно от най-старите състезания по ендуро в страната, тъй като се провежда от далечната 2003-та година, а от 2008-ма година насам негови организатори са „Риск клуб“ – Габрово и Община Габрово.

Стартовият списък на BG-X Ендуро Габрово наброява близо 140 състезатели, които ще зарадват многохилядната публика със зрелищни битки в категориите „Мотоциклети Експерт“, „Мотоциклети Хоби“, „Сеньор“ (за състезатели над 45 години), АТВ и „Жени“. Прави впечатление големият брой четириколесни машини – до момента заявки са подали близо 30 състезатели с АТВ!

Както всеки кръг от BG-X Ендуро шампионата, надпреварата край Габрово също ще се проведе в два дни. В съботния ден състезателите ще трябва да се справят с навигацията по тежко 100 километрово трасе само с GPS, като то ще е различно за „експертите“ и „хобитата“. То ще бъде прокарано из живописните райони на местността „Баба Зара“, разположена над града. Трасето за АТВ-тата също ще е доста интересно, тъй като по него се кара за първи път и изненадите ще са налице. Във втория е ендурокросът по затворен маршрут

„Заради разнообразния терен тук се получават много интересни състезания. Докато в южната част на страната, пътеките са почти известни, тук теренът и условията са много променливи и крият изненади. Природата и времето винаги си казват думата, но при добра подготовка на трака и организация от наша страна, се надяваме всичко да мине перфектно и да стане една наистина атрактивна надпревара“ – заяви един от организаторите Нено Стефанов.

На старта на BG-X Ендуро Габрово 2015 ще застане и най-добрият български ендурист до момента – Теодор Кабакчиев (KTM), който донесе най-големия успех за България в „Ерзберг родео“, нареждайки се на престижното 26-то място. „Състезанието в Габрово определено ще бъде една добра подготовка за останалите международни състезания, които ми предстоят. Това е родният ми град и на практика тук се подготвям, но не съм карал по това трасе и мисля, че ще стане интересно състезание. След Габрово ми предстоят още две състезания, като първото е на 1 август в Турция“ – заяви състезателят на домакините Теодор Кабакчиев.

Официалното откриване на BG-X Ендуро Габрово 2015 ще бъде на 20.06.2015 (събота) от 10:00 часа пред общината на града – домакин, като всеки един състезател ще бъде представен отделно.

Related