Славянски защитни символи – част 2

1
Добави коментар
nordic
nordic

 

символът на Богинята Лада

Символ на Богинята Лада (славянската Богиня на любовта и красотата)символизира безкрайното движение с осемте си лъча. Колелото от този символ олицетворява женското начало и хармонията с природата. Този символ може да бъде носен постоянно от жени и момичета. Смята се, че символът дарява с външна привлекателност жените, но и пази женското здраве. По време на бременност силата му се увеличава и той покровителства не само майката, но и детето (Богинята Лада е смятана за покровителка на майчинството). Вярва се също така, че помага при лечението на гинекологични проблеми и за възстановяване на хормоналния баланс. Пази от лоши очи и зложелатели притежателката си. Изработва се 14-ти Лунен ден.

женски символ на плодородието “Засято поле”

Женски символ на плодородието “Засято поле” е защитен символ за женско здраве, лека бременност и щастливо майчинство. Ромбове с четири стилизирани цветчета/кръстчета в тях символизира засято поле и плодородие.

символ на Дажбог – летен

Символ на Дажбог (Дайбог) – летен се свързва с изпълнението на желания, благополучие и здраве. Самото название на божеството има значението на “давам”, “раздавам”. Има два вида символи на Дажбог – летен (в червен цвят) подходящ за родените от април до септември и Дажбог зимен (в син цвят) за родените от ноември до март.

символ на Дажбог – зимен

Дърво на живота (в центъра), Дажбог, Белобог, Кръстната звезда – за щастие и успех в живота

Комбинирани символи: Дървото на Живота (кръгът в центъра), Белобог и Дажбог, носещи късмет в начинанията и изпълнение на желанията. Дървото на живота, заобиколено от двата божествени символа и Кръстатата Звезда в ъглите представляват живота и щастието.

символ – Пазител на дома

Целебник – лековот символ

Целебник е символ с голяма лековита сила. Той символизира огъня. Служи за защитник на слабите и болни хора и им помага да преодолеят физическите изпитания в този живот. Изработка: 20,21,27 -ми Лунен ден

Не е необходимо да бродирате символите. Бихте могли да ги нарисувате на предпочитани от Вас предмети. По този начин Вие пак ще вложите част от своята енергия за изработването им и ще ги заредите с нея. Кликнете на избраната от Вас картинка и я отворете, за да я видите в пълен размер. В следващата статия ще дадем подробно описание за правилата на изработка и боравене със славянските символи.

© Езомистика

 

4