12 креативни кухненски джаджи за истински кулинарни ценители

2
Добави коментар

Когато сте в кухнята, сте истински изобретател. Това е мястото в дома ви, където с пълна сила изявявате въображението си, всички продукти и подправки ви се подчиняват. За вас сигурно е нещо обичайно семейство и приятели да викат ястията и десертите ви на бис. В такъв случай ви предлагаме да се запознаете с 12 креативни кухненски джаджи за истински кулинарни ценители, каквито несъмнено сте. А ако имате нужда от нова кухня или ремонт на сегашната, за да разгърнете напълно потенциала си, доверете се на професионалисти във вашия район като пуснете заявка в MaistorPlus.

Уиски с лед и рокендрол

Източник

След часове, прекарани в кухнята, имате право да се отпуснете с любимата си музика и чаша кехлибарено питие. За да е завършен пейзажът, ледът в уискито следва да има подходяща форма. Само внимавайте да не се стопят китарите, както се пее в една популярна бъларска песен.

Вижте още: 13 забавни кухненски изобретения

Чаено човече

Източник

Аз съм чаено човече, на билкаря мил другар, нямам шарено елече, но пък съм на чая цар! Не сме сигурни дали тази симпатична джаджа може да рецитира стихчета, но пък със сигурност ще даде на топлата ви напитка по-усмихнат аромат.

Пицата е по-вкусна, нарязана с… велосипед

Източник

Всъщност, не сме сигурни дали ножът-велосипед ще подобри вкусовите качества на пицата ви. За сметка на това, ако често прибягвате до това вкусно италианско ястие, може да ви напомня да спортувате редовно.

Ръкохватка за кулинарни ценители на рока

Източник

Идея нямаме как може да се извади нещо от фурната с ръкохватка като тази, но вярваме, че истинските кулинарни ценители на рока ще намерят решение на този казус. В крайна сметка всяка кухня се нуждае и от оригинални декорации.

Нека бъде лесно и с хляба

Източник

Като истински майстор на хляба, скоро сте извадили от домашната пещ поредното си изкушаващо творение. Време е да отрежете първата филийка. А дали ножът ви е достатъчно удобен?

Вълшебната солница

Източник

Солта и черният пипер са сред най-често използваните подправки в кулинарията не само в България, а и по света изобщо. Ако солницата и пиперникът ви изглеждат като вълшебни пръчици, обичаен ритуал като овкусяване на салатата и ястието може да се превърне в истинска магия. Децата със сигурност ще се включат да помагат с повече ентусиазъм.

Хелоуинско яйце

Източник

Забавен силиконов шаблон, с формата на черепче, може да ви даде повод да се хвалите, че сте закусвали със страшно яйце. Тази джаджа би станала любима на всяко малко и пораснало хлапе.

Тост Вейдър

Източник

За всеки, който владее силата на черпака в кухнята, би било гордост да си хапва по един Тост Вейдър за закуска. Толкова добре ще се засити, че тъмната страна няма и да си помисли да припари до него.

Вижте още: Интелигентни кухненски приспособления за вдъхновение

Черпакът Неси

Източник

Супите ви могат да станат чудовищно вкусни, ако Неси се намеси в тях. Само си го представете как весело плува сред нарязани моркови, чушки и фиде!

Драконче за сервиране на спагети

Източник

Докато сме на италианска вълна, ви предлагаме да си похапнем малко спагети, но първо трябва да ги сервираме. Последното често се оказва истинско предизвикателство, защото пастата обича да бяга накъдето си поиска. Лакомото драконче слага край на това и транспортира порцията ви директно в чинията.

Вълшебен еднорог за още по-красиви кексчета

Източник

Истински празник могат да си създадат всички любители сладкари с този домашен помощник. Вълшебният еднорог бързо и лесно поръсва кексчетата със захарни конфети и така украсата става още по-впечатляваща. Със сигурност ще успеете да мотивирате децата да се включат в кулираното приключение.

Собствен отпечатък

Източник

Как ви се струва да имате собствен отпечатък върху сладките и соленките, които приготвяте у дома? Специални точилки, с различни щампи върху тях, отпечатват върху оформените вече от тестото бисквитки животинки, надписи и други интересни фигурки. После трябва само да ги опечете и похапнете с наслада.

А вие обичате ли да прекарвате повече време в кухнята, да творите вкусни гозби за радост на близките и приятелите си? Ако сте на мнение, че една нова кухня ще ви вдъхнови още повече, можете да заявите проект напълно безплатно. Ще получите конкурентни оферти от професионалисти близо до вас, ще можете да разгледате профилите и препоръки към тях. Изберете този, който покрива максимално вашите изисквания и след приключване на ремотните дейности оставете своя отзив за извършената работа.