Защо не трябва да се снимаме пред огледало?

1
Добави коментар
nordic
nordic

От стари времена към огледалата са се отнасяли с внимание. Кръгът бил предпочитана форма за изработката им, като по този начин отдавали почит на Слънцето. Малки огледалца пришивали на дрехите, за да предпазват носещия дрехата от опасност. Огледало спасило и древногръцкия герой Персей от вкаменяващия поглед на Медуза Горгона. Може би знаете, че когато в един дом има погребение всички огледала се покриват, за да не запечатат скръбта и случващото се.

Физиците определят огледалата като неизследвана, многослойна структура и смятат, че огледалата имат не само един отразяващ слой, а множество вътрешни слоеве с различни функции. Огледалата, заради уникалните им свойства се използват много и в космическите технологии.

Гадатели и магьосници са добре запознати с магическите свойства на огледалата и умело си служат с тях в своите практики от незапомнени времена. Мистиците препоръчват да се гледаме в огледала, колкото се може по-рядко. Тази препоръка особено силно важи за чужди, обществени и стари огледала, тъй като те имат свойството да „попиват“, „запаметяват“ всичко и всеки отразил се в тях и да предават тази енергия на този, който се огледа в тях. А както сами можем да се сетим огледалата стават „свидетели“ на раздори, трагедии, престъпления, агресия, скръб, нещастия и какви ли не емоции и събития.

Повечето хора са свикнали да възприемат огледалото като обикновено парче стъкло. Но както всяка една вещ, огледалото си има собствена енергия. Никой посветен в това знание не би си направил снимка пред огледало. Нашумелите селфитата в огледала са модерни, но крият своя енергиен капан. Едва ли в този момент някой се замисля за енергийното значение на това действие. Какво всъщност се случва, когато се снимаме пред огледало или по-точно казано отражението ни бива заснето или „запечатано“ в огледалото? Когато човек се снима в огледало, той съединява своя образ на енергийно ниво с всевъзможна информация, която огледалото е „поело“/“запомнило“. На енергийно ниво се получава наслагване и сливане на образи и съдби в една снимка. По този начин човек рискува да си навлече негативна енергия и всички последствия от нея без дори да подозира. Затова, замислете се върху тези думи преди да си направите снимка пред огледало.

© Езомистика

8