Печели пари онлайн, бъди независим!: Как да започнете собствен WordPress сайт

1
Добави коментар

WordPress е една от най-популярните блогинг платформи, която се използва от новаците и от професионалистите. Тази статия ще ви помогне в изграждането на вашия първи WordPress блог.Може би сте виждали много хора, които правят лесни пари от блоговете си но това може да стане не само с помоща на търсенето в Google „как да започнете блог“, „коя блог платформа, да изберете“ и т.н …. Част от съдържанието може да е боклук, а някои от нещата може да си струват. Научете как да започнете самостоятелно да хоствате WordPress блога си.

1. Ръководсто за пълна WordPress инсталация стъпка по стъпка.2. Ръководство.3. Някои невероятни оферти.Научете как да регистрирате собствен хост за вашият WordPress сайт.
Стъпка 1. Изберете подходяща ниша

Това е първото и основно което трябва да знаете! Има ли нещо, което Ви вълнува? Това е много важно за да се получи силна ниша.     Как да изберем една печеливша ниша в блоговете? 
Знам, знам … Като се започне един блог е много вълнуващ момент за всеки, но нека да не бързаме. Помислете много добре за темата по която ще пишете. Просто писане и писане няма да направи блога Ви успешен. Съдържанието на блога Ви трябва да е стойностно за вашите читатели и да носи реална информация.

Името е самоличността на блога ви. Първи собствен домейн не е голяма работа. Можете да го получите само за 20 тина лева. Кръстете своя домейн точно по темата по която смятате да пишете. Ако пишете за мода изберем домейн като Fashionvillage.com или по друг начин който на вас ви звучи добре но е хубаво да има основната ключова дума в съдържанието на името.
  Според мен трябва да изберете закачливо име на блога си за да накарате хората да се върнат отново. Един добър и запомнящ се домейн може да ви донесе много трафик и да стане черешката на тортата :-).

След като регистрирате домейн трябва да изберете и хостинг. Има много хостинг компании които ви обещават да осигурят най-добрата подръжка, пространство и т.н., но за съжаление трябва да  кажа, че само няколко от тях са надеждни. Аз се опарих от хостинга на местна хостинг фирма, но не бях доволен от тях, поради поддръжката и честите прекъсвания ако блога Ви ще се разпространява и чете извън България мога да Ви препоръчам Hostgator.Сега аз съм с Hostgator от изминалата една година и съм много доволен от тях, поради отличното си обслужване и страхотните възможности.Обикновено предагам на хората да хостнат нещата си на Hostgator. Има много причини, поради които Hostgator е единствената ми препоръка за WordPress, ето някои:

Поддръжка 24/7     Много добра работоспособност     Качество     Надеждност     Неограничено дисково пространство     Неограничена скорост     99.9% онлайн

За да настроите вашият уеб хостинг акаунт с WordPress следвате стъпките по-долу.

 Стъпка 4. Изберете вашия план

Хостгатор ви предлага три различни плана. 

Аз съм с Baby plan защото имам нужда от хостинг за много сайтове. То всъщност си зависи от вашите нужди. Ако искате да се съсредоточите само върху един сайт тогава трябва да изберете Hatchling план противен случай можете да отидете за baby или business план.

Следващото нещо, което трябва да направите е да въведете домейна. Или можете да използвате собствен домейн или да регистрирате нов домейн на Hostgator. 

След като сте въвели данните си за домейн следващата стъпка е да въведете данните за плащане.

 Използвай купон „UNIBLOGGING25“, за да получите 25% отстъпка на вашите планове.

След като сте попълнили личните си данни и данните за плащане, кликнете върху бутона Продължи. След това ще трябва да генерирате парола. Използвайте малки, големи букви и символи, за да генерирате трудна за разбиване парола с това Вие завършихте основната задача.

Стъпка 5. Инсталирайте WordPress

След като успешно сте извършили плащането ще получите имейл относно Cpanel настройките.Тип – www.yourdomain.com/cpanel във вашия уеб браузър и въведете вашето потребителско име и парола.

Кликнете за бързо инсталиране. В нов прозорец ще се отвори, където ще видите „WordPress“ на лявата странична лента.

След това ще видите подробности за WordPress, кликнете върху Продължи.

Сега, трябва да попълните една малка форма за WordPress инсталацията

Попълнете всички необходими подробности и кликнете върху Инсталирай сега. Поздравления!

Вашият WordPress сайт е инсталиран. Проверете имейла си за WordPress потребителско име и парола.Отидете на www.yourdomain.com/wp-admin. Въведете вашите данни. И можете да пишете в блога си още днес.

Стъпка 6. Изберете шаблон

Инсталираите една тема като имате в предвид следните особености:

Лесна SEO настройка Лесно да можете да я персонализиратеДа е лесна за работа от потребителите на блогаДа има по възможност вградени Google+ , Facebook и други социални мрежи които смятате да ползвате.

Как да качите нова тема?

Идете на “Appearance > themes > upload > browse > install”. 

Инсталирайте Essential WordPress Plugins

Добри новини! Вече няма нужда да променяте всеки плъгин за да се получи желания от вас сайт. Ето списък на най-съществените WordPress плъгини, които трябва да инсталирате и просто да ги конфигурирате, за да персонализирате вашия сайт по подразбиране.
Някои препоръчани плъгини:

Обезопасете вашия WordPress

Вашият сайт може да бъде хакнат! Има много хиляди WordPress сайтове които са хакнати ежедневно. Така че, аз ви препоръчвам да си правите чести резервни копия на вашия блог. Това са двата най-важни безплатни плъгини за сигурност за WordPress за предотвратяване на атаки. 

WordPress SEO оптимизация
Мисля, че всички можен да се съгласим, че WordPress е най-добрата платформа за блогъри и уебмастъри, но без SEO, това е нищо. Има няколко фактора, които влияят на класирането на страниците в резултатите от търсенето с Google. SEO от Yoast е най-добрия плъгин за WordPress SEO, ще ви се наложи да го инсталирате, за да получите по-високи резултати от търсенето на вашия блог. Ето и някои от най-добрите публикации, които ви предадат някои от най-добрите инструменти за WordPress SEO:

Напишете Вашият първи пост
Най вероятно ще бързате да напишете своя първи пост и да искате да го покажете на вашите приятели и роднини. Тъй като това е първата публикация във вашия блог Бих ви предложил да напишете нещо за себе си и своя блог. Кратка информация на читателите ви:
Кой съм аз?Каква е основната цел на моя блог?Вашата информация за контакт. (По желание)

Преди да публикувате поста можете да го прегледате като кликнете върху иконата за преглед, за да видим как изглежда поста всъщност и ако сте напълно удовлетворен как изглежда поста натиснете бутона „Публикуване“.Поздравления! Ти публикува първия си пост.Това е всичко !!