Ето какво не знам за тялото си…

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Има някои неща за собственото ни тяло, които не знам и може би и по-добре да не ги научаваме. Има и такива, които са напълно излишна информация, но ако сте любопитни, ето никога не сте чували за собственото ви тяло:

Хората винаги си мислим, че всичко ни е ясно, но не е така. Винаги зад ъгъла може да ни чака нещо неочаквано и изненадващо! Тъкмо, когато си мислим,че всичко е наред, изведнъж светът се преобръща с главата надолу.

Има някои неща за собственото ни тяло, които не знам и може би и по-добре да не научаваме. Има и такива, които са напълно излишна информация, но ако сте любопитни, ето какво никога не сте чували за собственото ви тяло:

Защо стомахът не се храносмила сам?  Как така каквото и да попадне там, то се разгражда, а сам себе си НЕ? Това се дължи на факта, че стомашните клетки се създават по-бързо отколкото могат да бъдат унищожени и текучеството и наистина голямо.

Най-големият орган в организма ни е кожата. Ако бъде разпъната, кожата на зрял мъж е приблизително почти 2 кв. м.

Мъжкото тяло произвежда 10 млн. сперматозоида дневно. Такова количество е достатъчно да насели цялата земя за около 6 месеца. При едно еякулиране пък семенната течност съдържа 280 млн. сперматозоиди.

През живота си произвеждаме слюнка колкото за два басейна. Общо взето до 20-годишна възраст средностатистическият човек може да събере достатъчно течност да си напълни спа-то.

Мозъкът използва цели 20% от кислорода и калориите ни.

Източник: kanal3.bg