Мастило и Hayes & Y ще открият SPIRIT of Burgas

3
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Мастило и Hayes & Y ще открият SPIRIT of Burgas P.I.F. свирят на сцената на „На Тъмно“

SPIRIT of Burgas избра двете групи, които ще открият главната сцена на фестивала. На 7-ми август преди вече обявените Robbie Williams, Kwabs, Milow и Stereo MCs ще излезе родната група Мастило. Първa на сцената на втория ден пък ще излезе една от най-бързо прогресиращите групи в България – Hayes & Y.

Група Мастило е една от най-популярните поп банди в България. Едва ли има човек в България, който да не е слушал техните песни „В двореца съм сама“, „Моите кафеви очи“ или „Онова момиче“.  Групата се откроява със стила си, както и с факта, че фронтменът им всъщност е жена, в лицето на чаровната Вики. Едно от най-популярните имена на българската музикална сцена ще даде старт на чакания от десетки хиляди фенове, първи фестивален ден на SPIRIT of Burgas, когато ще видим и двучасовото шоу на Роби Уилямс.

Oткриването на втория ден на фестивала ще бъде в ръцете на Hayes & Y.  Малко след създаването си инди рок групата от София е забелязана от Георги Георгиев (Остава) и става част от неговия лейбъл Homeovoxmusic. През декември 2014-та излиза първото EP на Hayes & Y, съдържащо 4 песни и съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радио станции, а видеото към сингъла „You Make Me Sick“ се излъчва по MTV Adria. В началото на 2015-та, Hayes & Y получават покана за клубно турне с  6 спирки във Великобритания.

P.I.F.  също потвърди участието си на втората сцена на фестивала „НА ТЪМНО“, на която ще видим по-алтернативни групи от България и региона. Стартирали още през далечната 1992 година под името „Resemblance“, днес P.I.F. са една от най-емблематичните банди в родния музикална сцена. Те ще ни разкажат своята „Приказка“ на 8-ми август, а ето кои са и останалите изпълнители на сцената на „На Тъмно“ в двата фестивални дни:

Петък – 07.08

Toy Letters

Мерудия

Котарашки

Оги 23

BASSKA

DJ Balkan Mash

 

Събота – 08.08

Funkaround

Rebelites

Северозапядняците

PIF

(TBA)

Conquering Lion

Промо билетите, както и билетите за Терен 2 са вече разпродадени. Билети на цени от 150 лева за 7-ми август и 60 лева за 8-ми август може да закупите в мрежата на Eventim.bg в цялата страна – OMV, EasyPay, Пикадили, Техномаркет, Технополис, НА ТЪМНО, билетен център НДК. В продажба са  още и билети за Golden Circle (само за 7-ми август) и VIP трибуни със седящи места.