Хелоуин – грим за хелоуин и парти грим

1
Добави коментар
martinivanov2
martinivanov2

Хелоуин

Съществува нощ наричана Хелоуин, в която света на живите и мъртвите се слива в едно и мъртвите могат да преминат в света на живите. Дали е просто легенда или вярвате, нощта на Хелоуин ( 31 Октомври срещу 1 Ноември) или наричана още нощта на Вси Светии е поредната възможност да се позабавляваме, навличайки страшен костюми, да се преобразим с грим в страховити чудовища или просто да погодим номер на някой наш приятел, а също и да измъкнем шепа лакомства. В нашето студио за грим ни ще ви помогнем да се преобразите и ще затрудним и най-близките ви приятели, който няма да могат да ви познаят J

Хелоуин е изключително популярен в Ирландия, от къде всъщност идва. Тогава келтите са празнували същият този празник, който са наричали „Samhain“, което означава „Краят на лятото“. Келтите деляли годината на две – тъмен и светъл сезон, т.е. зимен и летен. Нощта на Хелоуин се възприемала като нещо неопределно, поради факта че била точно между края когато годината завършвала за келтите и началото на новата година и зимата която започвала със следващият ден. В тези дванадесет неопределини, нито към старата, нито към новата година часа минало, бъдеще и настояще се сливат в едно. Тогава на Хелоуин се отваряла границата между мъртвите и живите и сенките на починалите през изминалата година идвали на земята, търсейки живите тела, в които да се вселят.

В Съединените Американски Щати Хелоуин започва да се празнува една през деветнадесети век, когато около два милиона ирландци емигрират поради ирландския картофен недостиг и надонасят празника със себе си в Америка. Хелоуин се комесиализира в щатите един век по-късно. През 1950 година започва масова поява на костюми и грим за Хелоуин по магазините, когато детската игра „Трик или лакомство“ става неизменна част от Хелоуин.

В България православната църква отбелязва празника „Хелоуин“ или Вси Светии с Аргахангелова  задушница,  преди 8 Ноември – Архангелов ден. Нашите Кукери, които излиза по улиците за да плашат злите сили са една типично бългорко-езическа препратка към Хелоуин, но нямат нищо общо с празника.

В крайна сметка корените и произхода на Хелоуин не са толкова важни, но както споменахме по-горе, Хелоуин е страхотен начин да излезем и да се забавляваме с приятели и близки, а гримът и преобразяването оставете на нас – студиo за хелоуин и парти грим: Grimior.bg

Post Categories: Сватбен грим цениTags: halloween-хелоуин, грим за хелоуин, парти грим, хелоуин