Гарван се вози на орел и други необикновени ездачи

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Само секунди гарванът прекарал на гърба на летящ орел, но тачно толкова е необходимо за една снимка. Фотографът Фу Чан запечатал уникалния момент, пише mashable. отначало изглеждало, че гарванът ще атакува орела, но той просто кацнал на гърба му. Защо, никой не може да каже. Но интернет се впечатли от необикновената гледка. 

Други снимки на интересни ситуации с животни, яхнали животни, попаднаха в мрежата напоследък и станаха популярни.

Зелен кълвач и невестулка. Фотографът Мартин Ли Мей е заснел този удивителен момент. Все бяхме чували за наглите невестулки, но тази е заснета да атакува много по-едрата и летяща плячка. Очевидно кълвачът е избягал, пише в туитър орнитологът Джейсън Уорд. Между другото фотографът и жена му в някаква степен помогнали на зеления кълвач. Той се приземил с дребния хищник на гърба си и между тях се разразила битка на живот и смърт. Тогава хората отвлекли вниманието на невестулката и кълвачът отлетял.

Енот на крокодил. Тази снимка направил Ричард Джоунс по време на излет със семейството си в национален парк Окала в САЩ. Почявата на енота ги шашнала, животинчето се появило в кадъра, когато Ричард снимал лежащия във водата крокодил. Явно присъствието на хората подплашило енота и той прибягал на гърба на крокодила, търсейки спасение от натрапниците. Случката приключила с потапянето на крокодила във водата и обратното бягство на енота към брега.