Дет метъл легендите Asphyx с концерт в София през 2016г.

5
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Дет метъл легендите Asphyx с концерт в София през 2016г.!

Името на Asphyx е сред легендите на дет метъл сцената в световен мащаб. Създадена в края на 80-те на миналия век, бандата е от силната вълна на дет метълa в неговия апогей, когато изгрява звездата на такива като Death, Cannibal Corpse, Morbid Angel и изобщо емблематичните за тежкия стил имена в САЩ и нейния отговор в Европа, който идва от шведската дет метъл сцена, водена от Carnage, Nihilist и по-късно Entombed, Grave, Dismember, At The Gates, англичаните Napalm Death и Bolt Thrower, Morgoth от Германия и холандците Pestilence, както и самите Asphyx.

След близо 30 годишна история Asphyx най-накрая ще направят самостоятелен концерт у нас! Шоуто им в България е по покана на Live&Loud, а датата е 27 март 2016г. Това ще е второто гостуване на бандата в България, след шоуто им на фестивала Loud преди 3 години.

Дълги години българските фенове на Asphyx следят бандата от дистанция, като малцина имаха шанса да ги гледат на живо и то само с кратък фестивален сет. Затова ние от Live&Loud работихме усилено в продължение на месеци, за да направим възможно идването на групата в София догодина.

Култовите холандци обещават да свирят дълъг сет, който включва много от класиките на бандата от осемте ѝ албума. Asphyx ще пристигнат у нас в състав: Martin van Drunen – вокали, Alwin Zuur – бас, Paul Baayens – китара, Stefan Hüskens – барабани. Лицето на групата Martin van Drunen е един от открояващите се вокалисти в екстремната сцена – мощно гърло с уникална бленда на гласа и специфична техника на реване – запазена марка „Martin van Drunen“. Лесно разпознаваемите му вокали знаем също и от първите издания на Pestilence, като заместник на Karl Willetts в Bolt Thrower през 90-те, от „all star“ проекта Hail Of Bullets и от участието му в Grand Supreme Blood Court!

За подгряващите групи, както и за цените на билетите ще говорим по-късно. Сега завъртаме Asphyx на максимум сила на звука и оставаме на линия.

Death… The Brutal Way!