БРУТАЛЕН случай на полицейско насилие над момче и момиче в София!!! ПЪЛНО ВИДЕО!!!

3
Добави коментар
biliana
biliana

БРУТАЛЕН случай на полицейско насилие над момче и момиче в София!!! ПЪЛНО ВИДЕО!!!

Потресаващо видео със случай на полицейско насилие над момче и момиче беше излъчено в предаването „Господари на ефира” по Нова телевизия. МВР започна проверка.
На кадрите, изпратени до предаването, се вижда как петима униформени спират младата двойка за проверка на документите на улица „13 март” в центъра на София.

След като медиите разпространиха видеоклипа, от пресцентъра на МВР съобщиха, че е започнала дисциплинарна проверка, която е установила, че той е заснет на 19 декември 2014 г. Патрул на Първо РУ бил изпратен по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина.

При пристигането си служителите на реда заварили жена и мъж, които се карали на улицата. Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата. Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта.

Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената. Извикан бил и екип на Пътна полиция, който да тества задържаните за алкохол. При жената дрегърът отчел наличие на 1.59 промила, а при мъжа – 0.53 промила. По случая веднага е било образувано бързо производство за хулиганство. По неофициална информация на БНР обаче след това преписката по случая е била прекратена.

Тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов е разпоредил дисциплинарна проверка с цел да се изяснят всички факти и обстоятелства около показания материал. Вече са установени полицейските служители, заснети във видеоклипа, уточниха от МВР.

По-рано стана ясно, че записът е направен от тераса на жилищна кооперация. След като представят документите си, младежите водят кратък разговор със служителите на МВР. Внезапно един от тях удря шамар на момчето. По адрес на момичето пък полицаите започват да сипят обиди и псувни. След като тя им отвръща, няколко униформени се нахвърлят върху нея.

Жената пада на земята и единият полицай я рита. После я блъскат в задната част на паркирана кола и я свалят на земята. Закопчават я с белезници и със сила я вкарват в служебния си автомобил.

През това време момчето умолява полицаите да не бият приятелката му и получава още един удар от двамата пазители на реда, които го държат.

„Законът за полицията позволява да се употреби насилие при съпротива, но в случая няма съпротива и насилието не е свързано със законни действия на полицията”, коментира пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски.

Той подчерта, че полицаите са извършили няколко престъпления – нанасяне на лека телесна повреда и елемент на обида с действие, защото не може при липса на съпротива да се слагат белезници.

Адвокат Марковски обясни, че когато някой обиди или напсува полицай, е редно той да маркира това в докладна записка и да го даде на прокурор за обида на длъжностно лице.

„Не бива да се обобщава работата на полицията, но не може хората на закона да извършват престъпления, мярката толкова е надхвърлена, че стига до престъпление. Вече се знае кои са, никаква трудност не е да се разбере кои са те”, добави Марин Марковски.

Ако видеото не работи или мислите , че не е подходящо за нашия сайт , моля пишете ни на [email protected] като сложите и линк към страницата. Ние ще прегледаме всеки ваш сигнал.

коментара