Скандал за пъшкането на корта :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: bgsport.bg

 Нова порция скандали по вече познати теми се развихриха около кортовете на „Уимбълдън”, съобщи Gong.bg.

 

Виктория Азаренка се защити за поведението си на корта по време на мача със Серина Уилямс. Състезателката от Беларус беше обвинена, че е крещяла прекалено силно на корта по време на ударите. Виктория Азаренка загуби в три сета (3-6, 6-2, 6-3) двубоя срещу американката, а след това, по време на пресконференцията сподели, че Рафаел Надал е по-шумен дори от самата нея. По време на мача от трибуните дори се чуваше смях след ударите на Азаренка, като съдията се наложи да успокои зрителите на няколко пъти.

 

„Мисля, че трябва да оставим зад нас тези въпроси, а не да говорим за това постоянно, защото това не е важно, когато двама състезатели играят на Централния корт. Престанете да повдигате този въпрос“, призова Азаренка.

 

Темата за силните стонове на състезателите излиза често на преден план, като едно от най-често споменаваните имена е това на Мария Шарапова. Тя често попада под критиката, че децибелите, които вдига по време на мач, са много високи, а това пречи на съперника. Зрители дори се оплакаха, че руската тенисистка е била прекалено шумна срещу Коко Вандевеге на „Уимбълдън”. Маша отстрани съперничката си с 6-3, 6-7, 6-2.

 

Половинката на Григор Димитров сподели: „Няма да кажа нищо по темата. Трябва ли? Нямам нищо за казване. Не е нещо ново. Това не е нов въпрос“.

 

Каролине Возняцки дори съзря сексизъм, обяснявайки, че мъжете получават много повече шансове да играят на големите кортове.

 

„Бих искала да играя на голям корт. Жените определено нямат толкова възможности да се състезават на тези кортове. Можете да видите само по един женски мач на Корт №1 и Централния корт“, заяви Возняцки.

 

„Определено отношението е различно, това е всичко, което имам да кажа. Смятам, че повечето от жените считат, че заслужават да имат мачове на кортовете, които събират повече публика“, завърши Возняцки.

 

Преди години дори се заговори, че ще се води борба с шумните състезатели. По време на кампанията стана дума за специална работа с младите тенисистки, за понижаване на нивото на децибелите. Прословутата школа на Ник Болетиери в САЩ беше обвинена, че ражда „крещящи“ състезателки. От академията обаче коментираха, че никога не са подкрепяли или поощрявали подобен тим поведение на корта.

 

Според изследвания Мария Шарапова е най-силно стенещата тенисистка. През 2009 година беше измерено, че рускинята крещи по-мощно от рева на моторна резачка. Въпреки това успехите на състезателката засенчват всички подобни обвинения.