Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в „Арена Русе“ на 18-ти септември

5
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в „Арена Русе“

Двамата изпълнители излизат на сцената на новата зала с изключителния си проект

„ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“

Двама виртуозни български изпълнители и техният общ проект „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ се подготвят да напълнят „Арена Русе“ в началото на есенния сезон.

Колоритните Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма, в компанията на една от най-старите филхармонии в България – „Проф. Димитър Ненов“ – Разград, ще излязат на сцената в новата русенска зала на 18 септември, петък.

„ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ представлява уникално съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година. Двамата неповторими изпълнители със световна слава – джаз-певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър „Тракия“ с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално и вълнуващо преживяване, което е без аналог в България до този момент.

За комфорта на всички присъстващи ще се погрижи и висококачественият звук в „Арена Русе“, както и всички други удобства, които модерната зала ще предлага на своите посетители – комфортни седалки, огромна VIP зона и пространства с барове и заведения. Билетите за събитието влизат в продажба този петък в мрежата на Ticketportal.bg.

След Русе „ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК“ ще бъде представен в Зала 1 на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб – „Зурлу център“ в Истанбул през октомври.

Ултра модерната и функционална зала „Арена Русе“, която отваря официално врати на 23 юли с концерт на примата Лили Иванова, е подготвила за своите посетители много разнообразна музикална програма до края на годината.

В края на ноември в града пристигат 12-те най-талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, които неведнъж са вдигали на крака публиката в Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк. Гласовете на Италия „Белканто“ е поредният проект на виртуоза Франко Драгоне. Проектът, който отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти, ще бъде на сцена в Русе на 27 ноември.

Още един изключителен световен спектакъл ще се играе на сцената в „Арена Русе“ на 4 октомври. Билетите за най-новия спектакъл на Майкъл Флетли – „Lord of the Dance: Dangerous Games“ отдавна са в продажба и трябва да побързате, за да видите и чуете невероятното изпълнение на солистите и останалите танцьори от трупата, музиката, ефектите и фантастичните елементи.

100-годишнината от рождението на емблематичната френска изпълнителка Едит Пиаф ще бъде отбелязана и в Русе с проекта ‘PIAF! Le Spectale’ в изпълнение на френската певица Ан Карер. На 24 ноември тя не само ще изпълни най-великите песни на Едит Пиаф, но с невероятния си глас и в компанията своя оркестър, на фона на тематични декори и прожекции, ще заведе зрителите на незабравимо пътешествие по парижките улици в епохата ПИАФ.

На 4 декември пък на сцената на „Арена Русе“ Националният балет на Грузия „Сухишвили“ ще изиграят незабравимо двучасово представление, на което е задължително да бъдете преки свидетели. През 1967 година „Сухишвили“ поставят рекорд в „Ла Скала“, който остава прецедент в историята на залата – публиката извиква танцьорите на бис цели 14 пъти! През 1988 г. танцовата програма на формацията пък е обявена за най-доброто шоу на Бродуей. В „Сухишвили“ танцуват 70 мъже и жени, на възраст от 20 до 70 години. Оркестърът е от 10 души, а ансамбълът разполага с 600 автентични грузински костюма – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци“ – сабите и ножовете, са изработени от стари грузински майстори.

За феновете на рока „Арена Русе“ е подготвила концерт на легендите от Nazareth, които излизат пред публиката на 13 септември, а входът е СВОБОДЕН. Информация как да се сдобиете с безплатен билет предстои да бъде обявена на сайта на „Арена Русе“ (www.arenaruse.bg).

В навечерието на Коледа настроението в Русе ще бъде приповдигнато, благодарение на култовия „Оркестър за сватби и погребения“ и Кръстника на балканската музика – Горан Брегович. На 20 декември те ще изнесат концерт, в който ще чуем както досегашните познати парчета, така и песни от последния му албум Champagne for Gypsies.

Билети и цялостна информация за програмата на събитията в зала „Арена Русе“ може да откриете в сайта www.arenaruse.bg и в партньорската мрежа на Ticketportal.bg.

***

Йълдъз Ибрахимова е една от най-популярните родни джаз-изпълнителки, носителка на редица награди – на турското списание „Jazz“ за вокалист на годината (1998), както и на приза „Баларт“ на сдружение „Българска духовност“, връчен ѝ за изключителен принос в приобщаването на балканската култура към световната. През 2009 година грабва и наградата за изключителен принос в развитието на джаза, както и за най-добра промоция на джаз на Международния джаз-фестивал „Нишвил“.

Иво Папазов-Ибряма е изключителен български кларинетист, свирил на редица международни сцени в компанията на световноизвестни джаз изпълнители. През 2005 г. печели наградата на публиката на престижните награди World Music на Радио 3 на британската медийна компания BBC.