3 лесни начина да засилим интуицията си

3
Добави коментар

“Опознай себе си.” – Древногръцки афоризъм

Логика и Интуиция – това са две противоположности, чрез които формираме мнение, когато не знаем каква е реалността. Интуицията се определя като: “способността да разбереш нещо веднага, без да имаш нужда от съзнателно аргументиране.” Докато логиката се определя като: “аргументиране заключено или постигнато според стриктни правила за валидност.” Въпреки, че логиката може да намали интуицията, защото може да има насочващо действие, обратно – вашите вътрешни усещания могат да подсилят логиката. Докато интуицията се свързва повече с мистицизма и се счита за нещо случайно от страна на скептиците – тя е нещо, което не можем да игнорираме, защото това е сила, която притежава всеки един от нас.

Ако ви се е случвало да влезете в стая и да усетите енергията на хората в нея, имали сте сън, който се е превърнал в реалност, изпитвали сте дежа вю или просто сте усещали, че нещо не е наред – това не означава непременно, че има нещо мистично в тези преживявания. Ако всичко във времето се случва едновременно, може би това, което се случва сега, е просто спомен за някаква случка или преживяване, което вече е станало.

По-долу ви предлагаме няколко „хака“ на интуицията, които помагат времето да се огъне, а вие да впрегнете енергията на своите мисли, използвайки „мускулите“ на своята интуиция.

1. Създайте свое тесте карти за гадаене

Има най-различни колоди за гадаене, като се започне от карти таро, където всяка карта има свое специфично значение и се стигне до карти за гадаене с по-гъвкаво значение. В този случай, човек задава значението на картите според това, какво му говорят.

Аз започнах да изследвам езотериката точно от гадателските карти и тестето, което използвах (подарено ми от моята баба) се състоеше от 33 карти които разказват различна история, която може да бъде изтълкувана според това как я разчита гледащият. Един мой скептичен приятел пожела да тества валидността на картите, така че реши да напише значението на всяка карта върху розови картончета, за да види какво ще се случи, ако гадаем с тези картончета паралелно с картите на баба ми. За наша изненада почти всеки път разчитането на картончетата съвпадаше с оригиналните карти.

И колкото повече си гледахме, толкова по-сходни карти се падаха – затова решихме да направим експеримента малко по-сложен като добавим още карти, които ние сами създадохме, а някои създадоха и наши приятели.

По време на този експеримент установихме, че всеки път, когато някой създаде карта, изтегля точно нея при следващото гледане (без значение колко пъти разбърквахме и цепехме тестето). Въпреки, че не можем да бъдем сигурни какво се случва реално, този тип експеримент се оказа много добро упражнение за подобряване на нашата интуиция и разбиране за това какви мисли можем да излъчваме и улавяме. Колкото повече практикувате, толкова повече подобрявате фината настройка на вашите мисли, тъй като ги виждате изобразени пред себе си.

Много добър начин да създадете свое тесте за гадаене, е да вземете някакви празни картончета и преди да създадете своите карти, да вземете една тетрадка и нагласите таймера на своя телефон на 5 минути… през това време, напишете на един лист съществителни и глаголи, които най-много ви резонират. След като изтекат 5-те минути, погледнете какво сте написали и изберете думите, които ви допадат най-много и чак тогава ги напишете на своите картончета. Забавлявайте се с тях, нарисувайте на своите карти, каквото пожелаете, а след това започнете да ги използвате по начин, който най-добре ви пасва. Няма правилен или грешен начин, макар че начинът, който съм открил, че е най-точен, е да изтеглите карта с някакъв номер, да разбъркате тестето толкова пъти, колкото показва числото на картата, да изтеглите четири карти… и да наблюдавате как историята сама се разкрива пред вас.

2. Гледане чрез ръцете

Друг начин да отворите съзнанието си и да получите повече интуитивни прозрения, е гледането чрез ръцете. Намерете си някой, с когото да си партнирате и започнете да се редувате, “гледайки” един на друг. Този, който гледа, се превръща в получател на информация, докато този, на когото гледат предава информацията – така че гледащият поставя ръцете си с дланите нагоре, а този, на когото гледат, поставя своите над тях, с длани надолу.

Докато ръцете ви са свързани, наблюдавайте какви усещания се появяват във вашето тяло и не се притеснявайте да изговаряте това, което ви идва наум (винаги първото нещо е най-вярно, дори и да ви се струва странно). Например, може да получите някакво усещане в слънчевия сплит и в ума Ви да се появи образ в огледало – това може да означава, че този, на когото гледате изпитва несигурност и неговият аз представя себе си чрез отражения на преживяванията. Всякакви усещания в тялото си заслужават вниманието, както и всички образи, които ви се появяват, затова изговаряйте абсолютно всичко… не се страхувайте от това, какво ще ви се появи в ума – все по-често ще установявате, че това, което ви идва е напълно точно и макар че образите може да не ви говорят нищо – те може да означават нещо за човека, на когото гледате. Редувайте се, гледайки един на друг и след това анализирайте бележките си – колкото повече практикувате, толкова повече информация ще получавате. Преди да се усетите изображенията ще стават все по-ясни, а усещанията – все по-силни и може да осъзнаете, че тези образи и усещания се появяват, без да се налага да правите нищо – така ще можете да влизате във връзка с хора по съвсем небрежен начин.

3. Карти Зенер

За тези от вас, които са гледали „Ловци на духове“, изображенията на тези карти може да изглеждат познати от началната сцена с Бил Мъри. Обаче, докато героят на Мъри имаше някакви нечисти намерения – картите Зенер всъщност са много мощно средство за разширяване на съзнанието, позволявайки на вашите свръх-способности да се включат в действие.

За да използвате картите Зенер, трябва да намерите някой, с когото да си партнирате и да го помолите да тегли карти една по една, като те са разположени с гръб към вас – а може и вие сами да си теглите картите. Не бързайте! След като картата е изтеглена, затворете си очите и позволете на своето съзнание да получи изображение, което идва откъм другата страна на картата. Опитайте се да не мислите, а да допуснете първото, което ви идва по интуиция. Това е труден процес и може да отнеме много време и търпение, за да се отработи добре. Записвайте си колко от образите сте познали и сравнявайте как се развивате като прекарвате повече време с картите и така пред очите ви резултатите ще се подобряват, а интуицията ви ще се развива.

Има една стара фраза, която много подхожда на случая “енергията отива там, където е нашето внимание“ и, ако гледаме на нашата интуиция като на мускул – колкото повече енергия влагате в него и го тренирате – толкова по-силен става. Ние всички притежаваме тези способности, но за да ги развием, се изисква упорита работа и постоянство. В моята практика установих, че всички имаме способността да използваме своето „шесто чувство“, но докато не му отдадете достатъчно енергия и внимание – то няма да се активира в пълната си цялост и няма да бъде в добра форма.

Автор: Дженифър Содини

Източник: http://www.collective-evolution.com