Лято 2015 Москва – Санкт Петербург

1
Добави коментар
SLT
SLT

  Лято 2015 Москва – Санкт Петербург Лято 2015 Москва – Санкт Петербург

Населено място: Москва Държава: Русия База: Вид: Самолетни екскурзии Нощувки: 7

Цена: 565 €

Москва

Москва е ядрото на всички промени, връхлетяващи Русия. Никъде другаде в Русия контрастите не са така силно изразени – древни манастири и ултрамодерни монолитни сгради се намират едни до други, а новозабогателите руски милионери и мизерстващите пенсионери се разхождат по едни и същи улици. До църква от XVI в., покрита със злато, се издига стъклена сграда от XXI в. Соленият хайвер върви със сладко шампанско. А най-добре този дух е въплътен в московското метро. Само за няколко рубли може да се повозите между покритите с мрамор станции с висящи пищни полилеи.

 

Санкт Петербург е известен още като Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност.

 

 

Екскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.  

 

Програмата включва:

 

Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Свято-Троицка Сергиева Лавра, обзорна екскурзия по Санкт-Петербург, Петропавловска крепост, Петерхоф (ансамбъла фонтани и каскади на Долния парк), Ермитажа, Дворцовия площад, Царско село (Екатеринински дворец, кехлибарената стая), нощен преход с влак Москва – Санкт-Петербург.

Екскурзии срещу допълнително заплащане: Автобусна нощна екскурзия в Санкт-Петербург – вдигане на мостовете над река Нева, вечерен круиз по река Нева, връщане на скоростен кораб метеор от Петерхоф, параходна екскурзия по реките и каналите на Санкт-Петербург, вечерен бал, вечерна обзорна екскурзия по Москва. 

1 ден, петък

Излитане от Аерогара София с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево, терминал F или Домодедово и посрещане с табелка „Името на клиента“. Трансфер до хотел Космос, настаняване и регистрация след 14:00ч. Получаване на материали по екскурзионната програма и заявяване на допълнителни екскурзии по желание.

Свободно време, нощувка.  

2 ден, събота

Закуска шведска маса.

09:00ч – отпътуване на групата с автобус за екскурзионната програма.

Обзорна екскурзия по града под наслов „Многолика Москва“. Автобусът ще мине по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града – „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите „Большой“ театър и Манеж,  известните сталинови „высотки“, Триумфалната арка, позлатения купол на храм Христа Спасителя, лебедовото езеро до стената на Новодевичи манастир, “Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадион Лужники, съвременни небостъргачи на Москва-сити и много други забележителности. В края на екскурзията ще минете по известните павета на Червения площад, ще видите пъстроцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепната панорамна гледка към древния Кремъл от Софийската крайбрежна улица на река Москва.  

Посещение на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане).  

Пешеходна екскурзия „Шедьофри на Третяковската галерия“. Държавната Третяковска галерия – художествен музей е основана през 1856г. от търговеца Павел Третяковски, който притежавал една от най-големите в света колекции от шедьоври на руското изобразително изкуство. В галерията ще видите оригиналите на познати още от детството Ви картини на И.Е. Репин, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел и В.А. Серов. На Вашето внимание ще бъдат представени руска живопис, графика, скулптура, произведения на декоративно-занаятчийското изкуство от XI до началото на XX век.

Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.   

3 ден, неделя

Закуска шведска маса. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на гардероб в хотела.

08:30ч – отпътуване с автобус за екскурзионната програма.

Автобусна екскурзия до Сергиев Посад „Зад манастирските врати…“ с посещение на Свято-Троицките Сергиеви лаври, най-големия мъжки манастир в Русия. През 1337г основателят и първи игумен на манастира Сергий Радоженски издигнал в планината Маковец на 10 мили от Хотково неголям дървен храм на името на Света Троица, осветен през 1340г. Скоро след това Троицкия манастир станал духовен център на Москва. Изключителен и единствен по своя род, каменния ансамбъл на Троице-Сергиевите Лаври е изграждан постепенно в продължение на почти 500 години и понастопящем е придобил облика на старинно руско градче, опасано с крепостни стени с бойни кули, зад които са скрити многобройни църкви и дворци.

15:00ч Връщане в Москва. Свободно време.

22:00ч Взимане на багажа и отпътуване с автобус от хотел Космос до Ленинградската гара.

00:30ч Отпътуване на групата с влак за Санкт-Петербург. Нощувка във влака.  

4 ден, понеделник

08:00ч Пристигане на влака в Санкт-Петербург на Московската гара. Посрещане на групата от представител на руската фирма-партньор.

Закуска в кафетерия.

Трансфер до хотел Россия и регистрация на рецепция (еднократна такса регистрация, която се заплаща на рецепция – 150 рубли). Настаняване (възможно е настаняването да се осъществи след екскурзионната програма).

Получаване на ексурзионата програма. По желание – заплащане на допълнителните екскурзии.

13:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.

Обзорната екскурзия из Санкт-Петербург ще Ви запознае с над 300-годишната история на Северната столица. Ще се полюбувате на панорамна гледка към красивата река Нева, ще видите великолепните ансамбли на централните площади, знаменитият „Медний всадник“ – всичко най-важно и интересно, красиво и известно, привличащо туристи от цял свят в Санкт-Петербург.

Екскурзия в Петропавловската крепост „А там още живее духа на Петровския век…“ с посещение на Петропавловския събор.

Връщане в хотела с автобус. Свободно време. Нощувка.  

5 ден, вторник

Закуска шведска маса в хотела.

10:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.

Екскурзия до извънградската резиденция Петерхоф „О, фонтани на Петерхоф“. Разглеждане и свободно време в долния парк със знаменитите фонтани и каскади.

Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до метростанция. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.   

6 ден, сряда

Закуска шведска маса в хотела.

10:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.

Екскурзия „Роден, за да се превърне в имперска столица…“ с посещение на Ермитажа.

Запознаване с ансамбъла на Дворцовия площад.

Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.  

7 ден, четвъртък

Закуска шведска маса в хотела.

10:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.

Екскурзия „Градът на музите – Царско село“ с посещение на Екатерининския дворец (с прочутата кехлибарена стая). Връщане с автобус в Санкт-Петербург до Московската гара. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.  

8 ден, петък

Закуска шведска маса в хотела или сух пакет при ранен полет (да се заяви предварително на рецепция).

Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

 

 

 

Екскурзия Москва – Санкт-Петербург

8 дни/ 7 нощи, сборни групи

 

Пакетна на човек в евро

 

    хотели    Москва /        С-Петербург

период

1/2 дв.стая

детедо 14 г.

доп.легло

ед.стая

Cosmos 3* St /Rossia 3*      St King Size

29.05 –  05.07

594

586

787

Cosmos 3* St /Rossia 3*      St King Size

06.07 – 27.08

573

565

743

Cosmos 3* St /Rossia 3    St

29.05 –  05.07

594

586

787

Cosmos 3* St /Rossia 3*  St

06.07 – 27.08

573

565

743

Cosmos 3* St /Rossia 3* St Renn

29.05 –  05.07

608

600

599

816

Cosmos 3* St /Rossia 3* St Renn

06.07 – 27.08

579

572

570

757

Cosmos 3* St /Rossia 3* Business

29.05 –  05.07

616

609

813

Cosmos 3* St /Rossia 3* Business

06.07 – 27.08

588

580

754

 

Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ 
Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги. 
Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.

 

 

Пакетните цени включват:

– 3 нощувки  в хотел Космос 3* Москва

– 1 нощувка във влака Москва – Санкт-Петербург

– 3 нощувки в хотел Россия 3* Санкт-Петербург

– 7  закуски на шведска маса

– Индивидуален трансфер  летище „Шереметиево F” или „Домодедово“ – хотел Космос 3* в Москва

– Индивидуален трансфер хотел Россия 3* – летище „Пулково“

– Екскурзии по програмата: 

Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Свято-Троицка Сергиева Лавра, обзорна екскурзия по Санкт-Петербург, Петропавловска крепост, Петерхоф (ансамбъла фонтани и каскади на Долния парк), Ермитажа, Дворцовия площад, Царско село (Екатеринински дворец, кехлибарената стая), нощен преход с влак Москва – Санкт-Петербург.

– В цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите. Екскурзиите са в сборни групи

– Транспорт по програмата

– Съдействие при полагане на руска входна виза 

– Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

 

Пакетните цени не включват:

– Самолетни билети София – Москва –Санкт Петербург – София

– Допълнителни екскурзии по желание (Допълнителните екскурзии могат да се заплатят и потвърдят предварително в България при записване по екскурзионната програма. В този случай местата са гарантирани. При заявка и заплащане на екскурзиите при пристигане в Санкт-Петербург, Москва местата по програмите могат да бъдат запълнени и да Ви бъде отказано участие в допълнителните екскурзии. Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно курс рубла/евро. )

– Екскурзии за допълнително заплащане по желание: Автобусна нощна екскурзия в Санкт-Петербург – вдигане на мостовете над река Нева, вечерен круиз по река Нева, връщанена скоростен кораб метеор от Петерхоф, параходна екскурзия по реките и каналите на Санкт-Петербург, вечерен бал, вечерна обзорна екскурзия по Москва. 

– Разходи за полагане на виза за Русия

– Оформяне на руски входни визи, по Ваше желание  е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.

– Разходи от личен характер. 

 

 

 

Туроператор „Сънлайт травел“ е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество АРМЕЕЦ със Застрахователна полица № 14 340 1315 /от 16.01.2014 г. и Сертификат № 1434013150000367868 /от 16.01.2014г.

„Сънлайт Травел“ си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

RS/15.07.15/slt

  

Виж други оферти за Лято 2015 Москва – Санкт Петербург
Виж други хотели в Москва