Как да се подготвим за плажа

2
Добави коментар
wdas
wdas

Лятото е времето през което всичките ваши усилия или липси на тренировки и добро хранене ще са на показ. Сезонът на късите панталони, полички и други подобни дрехи, които скриват доста малка част от тялото ви, могат да ви накарат да се чувствате както добре, така и доста неудобно. Ако искате да се подготвите за плажа е добре да започнете по-рано разбира се, за това нека видим някой основни неща, които могат да помогнат за по-оформено тяло през лятото, било то на плажа или по улицата.

1.Резултатите са относителни

Резултатите са различни за всеки човек. Тяхното време за постигане също е различно. Причината е, че много зависи от това което искате да постигнете, както всеки процес, топенето на мазнините и стягането на тялото изисква определено време, което зависи от състоянието на старт. Ако имате 5 излишни килограма, може да се справите отново според усилията които влагате. По-често трениране и по-добре подбрана храна, ще улеснят процеса и намалят времето за постигане на резултатите.
Ако имате много килограми, то не се отчайвайте, може да се чувствате доста по-добре през лятото, като знаете че тренирате и имате прогрес, от колкто ако само съжалявате , че не правите нищо. Резултатите се орпеделят от това колко добре се справяте с тренировките и храненето, както и прогресът които искате да достигнете. За това е добре да не си поставяте непоситижими цели, но и да не се отказвате с мисълта, че ако не постигнете това което искате, няма смисъл. Прогресът е важен и ще ви помогне в бъдеще.

2.Тренировките са необходими

Ако искате да отслабнете, то тренировките са почти нейзбежни, но имайки предвид, че повечето хора от женски пол тренират почти незаинтересовани, вие трябва да вложите усилие, без да се притеснявате от набъбване на мускули други подобни неща, които са безпочвени. Замислете се, виждали ли сте ваша приятелка, която тренира добре? Тя дали е прекалено едра и мускулеста? По-скоро резултатът след години тренировка е стегнати и оформени бедра и горна част, а не мускулеста състезателка. Ако потренирате няколко месеца с тежести, с които не ви е скучно, а вложите усилие, резултатите ще са повече от добри.
Тренировките без тежести, най-често кардио тренировки, са добра идея. Те помагат много на процеса и също така за общият тонус и състояние на тялото ви. За това е добре да отделите 15-20 минти дневно и да правите кардио тренировки, като кардио тренировката не е засядането на колело със списание в ръка, а тренировка с усилие. Например бързо ходене или скачане на въже. По този начин вие ще стимулирате бързото изгаряне на мазнини и оформянето на мускулите.

3.Правилното хранене е ключа

Правилно подбраната храна е основния проблем на хората, които искат да постигнат резултати във света на фитнеса. Правилна тренировка и неправилно хранене е много често срещана комбинация, която често води до демотивация. За това ви препоръчваме да отделите сравнително малка сума и да си поръчате хранителен режим, които ще ви помогне до огромна степен с всички резултати. Освен, че ще се чувствате мотивирани, много бързо ще видите резултатите и няма да може да спрете да се усмихвате, тъй като кофти храната, която ядем през деня влияе както на тялото така и на настроението ни. Разбира се, ако искате сами да си съставите хранителен режим, ние ви съветваме да сте внимателни, може да прочетете статията ни по въпроса Хранене за начинаещи. Там може да намерите доста информация по темата, как да подбирате храната и как да отслабнете или поддържате теглото си.

4.Течности

Доста често подпухналия ефект на тялото е не толкова от излишна мазнина, колкото от задържана вода, поради липса на необходимите течности в тялото. За това е добре да пиете повече течности през лятото, освен за вашето здраве но и за вашата фигура. Лятото е сезонът, които трябва да следите колко вода пиете, защото факта, че не сте жадни не означава че тялото ви не иска вода. Лятото със своите високи температури влияе зле на тялото , ако не е хидратирано, от една страна тялото ви е изложено на неблагоприятни условия и не може да работи оптимално, от друга страна при високи температури се отделя много пот, която е необходима на тялото за други важни функции. По този начин, когато вие не пиете достатъчно вода, тялото ви не може да изпълнява своите функции и също така се наблюдава ефекта на подпухване от наличието на големи количества сол в днешните готови храни, които са основния източник за хранене на повечето хора, особено през лятото по плажа и набързо след работа. Препоръчителното количество вода за летния сезон е поне 2,5-3литра вода.

5.Радвайте се на прогреса

Както казахме, може и да не постигнете тялото, което искате, особено ако имате високи очаквания, но трябва да се радвате, защото когато напредвате вие ще се чувствате по-добре и ще сте по-близо до целта си. Също така ще правите нещо за себе си и не трябва да се демотивирате. Резултат се постига със стъпки в правилната посока.

6.Не гледайте на нещата нещата само повърхностно

Добре изглеждащото тяло не е само продукт на адмирации, то е здраво и ви прави по-щастливи, както казахме благодарение на по-добре подбраната храна, по-добрата хидратация и ефекта от тренировките, може да намалите негативните емоции, стреса и да се усмихвате повече.

 

Съвети

Консултирайте се с диетолог за правилно подбиране на храните, които да консумирате.
Консултирайте или закупете индивидуални тренировки с инструктор за да изпълнявате упражненията правилно и да извлечете максимални ползи, като в същото време намалявате риска от контузии и травми.
Обърнете внимание на снимки от преди и след времето в което сте тренирали и хранели добре, резултатите не са видими за вас самите, тъй като вие се възприемате по един начин и се виждате всеки ден, а резултатите изискват време и като такива е трудно да забележим промяна всеки ден.