С грижа за природата: Уникална хижа в селски стил

2
Добави коментар

Строителството на съвременни жилища е все по-силно ориентирано към методи, позволяващи опазване на околната среда. Днес ще ви представим един страхотен дом, вдъхновен от природата и създаден с грижа за нея. Имотът се намира в Монтана, САЩ, и е истинско олицетворение на спокойствието и уюта. Ако и на вас ви предстои създаването на подобно райско кътче, използвайте услугите на MaistorPlus за намирането на подходящи специалисти! За целта заявете проект напълно безплатно и разгледайте офертите на водещи майстори и фирми!

Прекрасна отвътре и отвън

Източник

Тази хижа съчетава природосъобразни похвати и уникални архитектурни решения, изумителни гледки и иновативни методи за пестене на енергия, които я правят наистина забележителна. Тя притежава автентично селско излъчване, постигнато благодарение на внимателно подбрани елементи, като същевременно представлвява изключително удобна и устойчива среда за своите обитатели. Вниманието към околната среда проличава както в методите на изграждане, така и в избора на материали за обзавеждането й.

Виж още: 12 впечатляващи домове, направени от корабни контейнери

Безкрайни възможности за забавление

Източник

Хижата разполага с три спални и две бани, просторна кухня и дневна. Заобикалящата я природа е не по-малко впечатляваща от нейните характеристики – тя включва прохладна гора, чисти потоци и дори пасища за коне. Имотът разполага също с достъп до трасета за планинско колоездене, конна езда и ски.

Усещане за хармония край езерото

Източник

Риболовът е друго подходящо занимание за обитателите на хижата, тъй като изкуственото езеро, което я заобикаля, изобилства с пъстърва. То е едно от четирите изкуствени езера, създадени в имота, като голямата му дълбочина позволява да бъде използвано за геотермално отопление на дома през студените месеци.

Време за отдих и почивка

Източник

Влизайки в хижата, попадаме в уютна дневна, която впечатлява с перфектно подбраните елементи в селски стил и явно отношение към детайла. От удобната мека мебел до приятната камина – за прекрасно прекарване в този хол ви трябва само хубава книга и чаша горещ чай! Много интересно е съчетанието на диваните със старите изтъркани масички, поставки и изключителния полилей. От гледна точка на материалите, дървото и камъкът доминират в комбинация с ръчно ковани стоманени обръчи.

Детайли, търсени „под дърво и камък“

Източник

Именно използването на дърво и камък създават тази приятна селска обстановка, която успокоява сетивата още с прекрачването на прага на хижата. За целта е използвана много регенерирана дървесина, като дървените трупи например са придобити от дървета, нападнати от планински боров бръмбар. Интересно съвременно хрумване е добавянето на билярдна маса, което разчупва традиционния стил на дома.

Кухнята – практична и удобна

Източник

Тази очарователна хижа разполага с компактен, но практичен кухненски модул и много, много интересен дизайн. Първото, което забелязваме с влизането в нея, са уникалните столове, подредени около кръглата маса за хранене. Комбинацията от кожа и дърво е точното количество екстравагантност, от което това помещение се нуждае. Червеният цвят пък подхожда на уютната атмосфера, като обаче създава закачлив контраст със зелените кухненски шкафове.

Хитра идея за кухненски шкафове

Източник

Повечето материали, използвани за обзавеждането на къщата, са естествени и подбрани така, че да напомнят на духа на някое старо ранчо. Кухненските шкафове например са изградени от разглобен стар бюфет, чийто зелен цвят придава доза свежест на помещението. Те са чудесна идея за интегриране на стари вещи в съвременния интериорен дизайн, която е широко разгърната в дизайна и на хижата.

Виж още: Умело ремонтирана мансарда – открийте невероятни зони за отдих

Лека екзотична нотка

Източник

Впечатляващ елемент е мивката в банята, създадена от стара индонезийска купа за хляб, която собствениците на жилището донесли от стария си дом. Страхотно допълнение към нея се явяват шкафовете, както и вратата от рециклирано дърво, която виждаме отразена в огледалото.

Голямата роля на малките декорации

Източник

Спалните помещения вдъхват усещане за спокойствие и комфорт. Те са обзаведени така, че да разполагат с достатъчно място за съхранение на вещи, но същевременно да запазват атмосферата на дома. В този аспект огромна роля имат дребните декорации, като сандъчета и книги, осветлението и избора на цветове.

Тук времето е спряло

Източник

Спалнята е поредното доказателство за красивото съчетаване на уникални старинни елементи, които присъстват както под формата на мебели, така и като произведения на изкуството. Освен на изключително удобство и неповторима атмосфера, обитателите им могат да се насладят и на забележителни природни пейзажи.  

Предвидено е място за всички

Източник

Собствениците на хижата имат възможност да отглеждат конете си в симпатична плевня, чийто покрив е направен от метал. За алеята й е използван чакъл вместо асфалт, за да се запази автентичността на местността.

Виж още: „Вечната класика“ с нов дизайн – мебелите от масивно дърво

Качество и природосъобразност

Източник

Друга изключителна черта на тази къща е, че 41% от строителните отпадъци, получени при нейното създаване, са рециклируеми. Интегрираните соларни системи, които я снабдяват с електричество, са още един пример за вниманието към опазване на природата. Създайте си подобно спокойно кътче, на което да прекарате летния си отпуск, като направите безплатна заявка в MaistorPlus! Нашите специалисти ще ви консултират в избора на материали и методи за изграждането му, а на интериорните дизайнери можете да разчитате за перфектното обзавеждане!