Фотограф садист трепе кучета по особено жесток начин и се хвали!

1
Добави коментар
Ivanko
Ivanko

Повече от година изрод садист трепе безпризорни животни, след което се хвали с деянията си в социалните мрежи. Фотографът Светлин Минков от Кюстендил само за няколко дни се превърна в един от най-коментираните хора в страната, след като показа кадри с „решение“ как най-добре може да се реши проблемът с бездомните кучета. „Клане и дране…”, пише Минков в профила си във Фейсбук, като дори прикачва ужасяващи снимки, направени от него, след извършената „операция“.Първите акции на Минков потресоха социалната мрежа още през 2014 година. След кратко затишие извергът отново е активен с акциите си срещу животните по улиците на Кюстендил.

По професия Светлин Минков се води сватбен фотограф, но през свободното си време се занимава със „социална дейност” – „прочиства” улиците от бездомните животинки. Заради това във Фейсбук се появи група „Съд за Светлин Минков – фотографът убиец на животни“, която вече надхвърля 2000 участници. Като се прибавят и хилядите възмутени постове на потребители в социалните мрежи, наистина е нелогично бездействието на властите. Още повече в Закона ясно е записано:

Съгласно Наказателния кодекс на Република България
Чл. 325б. (Нов – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.)
(1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с

лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

На един от негативните коментари на възмутени граждани Минков споделя, че нищо не могат да му направят, понеже има връзки в „по горните етажи”.

С безумните си статуси, призоваващи към жестокост и убийство на животни, както и ужасяващите снимки, Минков си навлече гнева на доста хора, но вероятно е намерил и симпатизанти.

От фондация „Четири лапи“ са обаче категорични, че не Минков е извършител на зверското деяние. Фотографът им е познат отдавна, тъй като участвал в много групи, където насърчавал саморазправата с бездомните животни. „Този човек е психопат, намира си снимки в интернет и ги пуска, за да дразни хората“, казва говорител от фондацията. „Сигурен съм, че този човек няма смелостта да извърши такова нещо, но заради самия факт, че разпространява такива снимки, трябва да бъде интересен на прокуратурата. И ние, а и други граждани, сме сезирали прокуратурата за групите, в които участва. Засега интерес няма, чакаме да убие дете, тогава сигурно ще проявят интерес“, категорични са от „Четири лапи“.

Във Фейсбук групата всички членове искат Минков да бъде съден. Там са публикувани и още десетки снимки, пуснати в социалната мрежа от фотографа. Всички смразяващи кръвта кадри са на убити кучета, и то по особено жесток начин – обесени, изкормени, тежко ранени, а част от текстовете към снимките на Минков гласят: „Първата ни кастрация, да, не се получи, май трябваше упойка и нещо по-малко от нож за дране, но като за първи път не е зле. Докато го хванем да го зашием, някакъв идиот с бус го прегази и нямаше смисъл, но утре ще опитаме пак. Заедно да се преборим, не трябва да допускаме нехуманна евтаназия в приютите“; „Поредният случай на самоубийство, жертва на клетвите на панелни животновъди. Трябваше да събираме пари за лечението в Пакистан, в най-елитната вет клиника, вече е добре, но няма да чува напълно с дясното уше. Ентусиазирани кучерасти посрещнаха на терминала косматия пациент, пристигнал с чартър, платен от НПО „Талибани-содомити“. Вече е поет от ЛРД „Втори шанс“ и се възстановява с кални бани из кресненското дефиле“;

„Мирис на кръв… сладка кръв

смесена с мириса на барут и мокра гора е уникален, както и да чуваш последното свистене на дробовете на бълховоза, задръстени от собствената му кръв. Гаснещият поглед и затихващите конвулсии на изстиващото тяло… Виждаш последната надежда в очите му – да се появи лелката с кофа помия, а то пък нож, довършващ неуспешната карантия на умиращото тяло. Усещаш съскането на острието, разрязващо козината, кожата и тъканите, усещаш нелепата съпротива на мускула, преди студената стомана да достигне каротидната артерия, после бършеш ножа в козината и край. Стотици бълхи остават бездомни“.
Наш репортер се опита да направи контакт с въпросното лице, за да разберем какво всъщност го е подтикнало към тази омраза към животните. Потърсихме го на служебния телефон, който е оставен за клиенти във фотографския му сайт. Няколко пъти ни се вдигна, но… последва гробна тишина. След това спряха да ни вдигат.

Екип от „Господари на ефира“:  Има и още по-фрапиращи случаи!

„Непрекъснато получаваме сигнали за злоупотреби с животните. От фондациите „Зелени балкани“, „Четири лапи“ и т.н. получихме още по-фрапиращи сигнали за хора, които тровят животните. Хората не се замислят, че тази отрова, която е дадена на съответното животно, после отива в почвата или някакви птици, лешояди, попадат на трупа и разпространяват тази зараза. Това са неща, които се случват, но няма кой да ги разследва и някой да обясни на хората, че тези неща не са о`кей. Затова настоявахме толкова много за зоополиция, защото докато разследвахме всеки един от тези сигнали, стигнахме до извода, че няма координация между институциите – било прокуратурата, полицията и т.н. Ние трябваше да правим тази връзка, за което нямаме нищо против, но в един момент се оказа, че те самите имат нужда някой да ги координира. Смятаме, че има нужда от една зоополиция, независимо дали тя ще бъде звено към МВР или организирано по друг начин. Ако отидем по сигнал за пребит кон на улицата, полицаите идват, свършват си работата, но те не знаят какво да правят след това, къде да бъде откаран този кон и кой да се погрижи за него! Това е само един от примерите. През септември месец депутатът Емил Радев се ангажира да инициира с наша помощ една кръгла маса, на която да седнат Министерството на земеделието, МВР и всички институции и неправителствени организации, които имат отношение по темата, и да се разберат как точно ще работи тази зоополиция. Дотогава се надяваме да бъдат определени полицаите от областна дирекция на МВР, за да може те също да присъстват на тази кръгла маса и да се мисли по какъв начин да преминат обучение и да започнат да работят ефективно.

В законите, които касаят животните, има достатъчно много наказания за посегателство върху тях. Но едно престъпление не може да се докаже от край до край и никога не се е стигало до тези наказания. Може би практиката на зоополицията ще покаже дали трябва да има някакви по-сериозни наказания, но като начало ще бъде добре просто да се изпълняват законите и така да се работи, че престъпленията да бъдат доказвани. Всички твърдят, че законът ни за защита на животните е добър, просто в един момент се оказва, че няма как да се спазва. По веригата за доказване все нещо се пропуска и никога не се стига до реални последствия. Ако всички тези институции започнат да работят заедно, то със сигурност зоополицията ще бъде ефикасна, както сме гледали по телевизията за по-развитите страни. Наскоро във Варна имаше такъв случай, при който двама полицай отварят заключена кола, за да спасят куче, което е заключено вътре от няколко дни. Дават му вода, спасяват го, намират човек, който да се грижи за кучето, докато намерят собственика му. Това показва, че има как. И ако някой го беше заснел, то със сигурност щеше да прилича на случаите, които сме гледали по западни телевизии”, коментираха от „Господари на ефира”, по чиято инициатива в България е на път да се „роди” Зоополиция.

Фолкпевицата Вероника: Такива социопати са заплаха и за хората!

„Аз не знам със сигурност дали той наистина извършва тези гнусни неща, които показва като снимков материал, или просто провокира хората с цел да привлече внимание, което очевидно му липсва в живота. Това ще докажат компетентните органи и искрено вярвам в правосъдието и в това, че ние като общество вече сме готови да реагираме срещу извращенията и болните постъпки на такива хора. Очаквам с огромно нетърпение раждането на една работеща зоополиция, която, чрез помощта на гражданското общество, ще се противопостави на досегашната безнаказаност на социопатите, живеещи сред нас. Проблемът касае всички, дори и тези, които не се вълнуват от съдбата на животните, тъй като хора с такова ненормално поведение са заплаха и за тях, и за близките им. Радва ме фактът, че вече все повече хора се събуждат и осъзнават истината.”

Красимир КРАСИМИРОВ, БЛИЦ