Красив индустриален тавански апартамент

1
Добави коментар

С голямо удоволствие ще ви представим един красив и стилен индустриален тавански апартамент. Намира се в Сохо, Лондон и е дело на дизайнера Оливър Бърнс. В този проект се демонстрира умерена чувствителност, добро съчетание на цветове и материи, отличен баланс на индустриални решения и голяма доза естетика.

Представите за индустриален стил обикновено се свеждат до една по-груба и недодялана действителност. Днес, обаче, ще се уверите, че в този стил може да се вложи и солидно количество нежност и женственост.

Изборът на цветове е стандартен. Преобладават вариации на сиво, както тъмно кафяво и черно. Впечатление прави умелото съчетание помежду им. Преливането на нюансите от един в друг омекотява обстановката. Под, стени и плъзгащи врати плавно се преливат и придават елегантност на този индустриален тавански апартамент.

В жилището преобладават ясни и щедри пространства. Минимализмът в обзавеждането подчертава формите и материите в помещенията. Цветната стена, избрана в красива охра в кабинета, както и тухлените стени в трапезарията и кухнята са едни от основните детайли, определящи индустриалната визия на жилището.

Големите дограми, рамкирани в множество малки прозорчета с метална конструкция са друга характерна особеност на този интересен стил.

Решението за видимите тръби, преплитащи се по таваните и стените в помещенията също носят чувствителността на индустриалната визия. Боядисани в мед, инокс, бяло и червено, те придават допълнително настроение в стаите.

Барплот с красиви елегантни бар столове и нежни опростени лампи са само част от елегантните декори в трапезарията и кухнята.

Спалните са женствени и стилни. Светещи диодни тръби изписват надпис на стената. Рамката на леглото носи характера на бароковата епоха. Красиви венециански щори контрастират с белия цвят на спалнята.

Тежък кожен скрин и удобно кресло в махагоновата гама, тъмно лилави пердета, тръбна рамка на леглото с богата орнаментика, тежък масивен часовник от стомана и красив черен полилей хармонират чудесно в спалнята за гости.

Банята е свежа и елегантна, тонирана в бяло и светло дърво. Интересните цветни решения за фаянс с фигурални елементи са перфектен избор на дизайнера.

Струва си да се види! Уверете се!

източник