Бели петна по тялото – как се махат?

3
Добави коментар

Tinea versicolor e гъбично заболяване на кожата, което се появява през летните месеци. Става дума за бели петна, които обикновено възникват в областта на шията, а ако не се лекуват може да се разпрострат по цялото тяло. Ако искате да се отървете от грозните петна по кожата, използвайте тези 5 естествени средства от вашето домакинство.

Но първо вижте кои са причинителите:

– Спад на имунитета

– Засилено Изпотяване

– Седена на мокро и топло място

– Мазна Кожа

 Защо се появява?

На повърхността на човешката кожа се събират множество микроби, а топлата кожа в комбинация с потта, мъртвите клетки и мазнините, които отделя кожата, позволява добра основа за колонии от гъбички.

Гъбичките се проявяват под формата на бели кръгли петна, т.е., депигментация на кожата, която може да започне от малки петна по шията и през лятото да се разшири почти по целия гръб.

ЕСТЕСТВЕНИ средства срещу Tinea versicolor:

 

1. Кисело мляко

Киселото мляко е претъпкано с добри бактерии, които помагат на тялото да се бори с опасните микроорганизми, сред които е и Tinea versicolor.

Как се прави: Киселото мляко нанесете върху засегнатото място, оставете да изсъхне и измийте кожата. Процедурата повтаряйте няколко пъти през деня. Когато сте изгорели от слънцето, киселото мляко моментално и трайно облекчава болката, така че с 1 изстрел може да ударите 2 заека.

 

2. Ябълков оцет

Това чудо се използва в цялото домакинство, а магията действа и върху гъбичните заболявания. Ябълковия оцет има естествени антифунгицидни свойства, поради което представлява отличен борец срещу Tinea versicolor .

Как се прави: Смесете равно количество вода и ябълков оцет и с получената течност намокрете един памучен тампон за лице или обикновен памук. Потупайте по проблемната кожа и оставете да изсъхне. Процедурата повтаряйте често.

 

3.Масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво се използва в борбата срещу инфекции и гъбични заболявания на кожата, така че е равносилно ефективно и в борбата срещу Tinea versicolor .

 

Как се прави: В един съд смесете една супена лъжица зехтин и 5 до 7 капки етерично масло от чаено дърво (потърсете в Балев Био Маркет). С тази смес намокрете памук и нанесете на заболелите места на кожата и оставете да действа през цялото време, докато сте у дома.

 

4.Лук

Един от най-мощните хранителни продукти със сигурност е лукът, а неговата мощност може да се прилага и върху вашата кожа. Чесънът е естествен антибиотик и ефективно средство срещу гъбички, а единствената „вреда“ е неприятната миризма.

Как се прави: Една скилидка разрежете наполовина и намажете кожата, където има Tinea versicolor. Може би ще почувствате изтръпване, но това е нормално. Оставете да действа около 20 минути, след което измийте.

 

5.Куркума

Куркумата е чудотворна подправка, която освен богатия вкус има и невероятни противовъзпалителни свойства. Освен че куркумата е добра за консумация като подправка в ястията, можете да използвате и като маска срещу гъбички.

Как се прави: Смесете куркума на прах с няколко капки вода, а получената паста нанесете върху болните части от кожата. Оставете да действа около 30 минути, след което измийте.