ЗАЩО ПОЛЗВАНЕТО НА DVR Е НЕОБХОДИМОСТ?

1
Добави коментар

Едни от най-разпространените устройства неминуемо са DVR (Digital Video Recorder) системите. Те ви позволяват да запишете определен видео поток, най-често от охранителни камери, на твърд диск. DVR устройствата имат способността да поддържат не само една, а много на брой камери, кадрите от които може да преглеждат и в реално време в няколко прозореца, като едновременно и се съхранят в паметта.

 

Но защо да си създаваме допълнителен разход чрез инвестицията в камери и системи за наблюдение и записване?

 

Да разполагаш със системи за видеонаблюдение означава във всеки един момент да имаш поглед върху това, което се случва вътре в обекта, както и около него. Новите технологии дават възможност да следим в реално време камерите и на нашия мобилен телефон. Какво по-хубаво? Да можеш да следиш как протича всичко докато те няма, дали се спазват всички изисквания и дали всички хора са на работните си места. Така определено ще отпаднат всякакви съмнения за „кръшкане“ от работното място или от някакви опити за кражба. Статистическите данни показват, че при поставяне на видеонаблюдение в офиси, ефективността на работата се повишава с от 10 до 15%. Друго е да знаеш, че някой те наблюдава.

Тази психология работи не само при подчинени служители. Доказано е, че крадци, престъпници и всякакви нарушители на обществения ред си имат едно наум, когато атакуват обекти с видеонаблюдение. Нерядко самото наличие на такова е сериозна предпоставка нарушителите да размислят, а и да се разубедят в намеренията си.

 

И все пак, какво като имаме видео запис на извършителите?

 

След като веднъж сме се сдобили с кадри на извършителите на едно престъпление, пред нас има някоко възможности. Първото, което можем да направим е да предадем кадрите на полицията. Полицията разполага с информация за много от местните извършители на дребни престъпления и в повечето случаи може да ги разпознае дори и лицата им да не са много видими. Ако извършителите са използвали и автомобили, те лесно могат да бъдат проследени с помощта и на записите от близки видеокамери. Още една причина да притежавате DVR устройство.

Другият вариант пред вас е да популяризирате кадрите в социалните мрежи като направите публично „известни“ извършителите им, така че и родителите им да ги видят. Това в много от случаите е дори по-тежко възмездие от съдебното производство. Публичното онлайн порицание е най-новият бич за престъпниците.

 

Своевременна реакция

 

От изключителна важност е да реагирате бързо, ако се случи нещо във ваш обект. А това може да стане само ако имате на разположение DVR система, с която да следите в реално време записите от вашите камери. Бързата реакция в много от случаите дава и резултат и ще можете ако не да се предпазите, то поне да повикате помощ.

С каквото и да се занимавате, дори и да си мислите, че никой не би посегнал на вашия бизнес, никога не може да бъдете сигурни в това. Най-добрият начин да се подсигурим е да се сдобием с видеокамери и DVR устройство, с помощта на което да съхраняваме кадрите от тях.