Жельо Вардунски влиза в кметската надпревара за Камено като независим

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

„Нови пътища, достъпен транспорт от Камено до населените места в общината и Бургас, както и облагородяване на селата с помощта на европейските програми, ще бъдат приоритетни в работата ми като бъдещ кмет.” Това заяви Жельо Вардунски на пресконференция, на която той представи независимата си кандидатура за кмет на Община Камено.

Жельо Вардунски е подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок. На срещата, която се състоя в заседателната зала на Гражданска отбрана в Камено, присъстваха областният лидер от ГЕРБ и народен представител Димитър Бойчев, както и депутатите Диана Йорданова, ГЕРБ, Иван Вълков, ГЕРБ и Костадин Марков, Реформаторски блок.  

„За съжаление Камено е една от най-слабо развитите и бедни общини в Област Бургас, въпреки че граничи с Община Бургас и е на 20 километра от областния център.Общината е в затруднено финансово състояние. Има загубени съдебни дела за стотици хиляди левове по важни инфраструктурни проекти, които ще плаща със средства от общинските приходи, като най-вече страда капиталовата програма”, каза още Вардунски. 

„Тук в Камено и селата трябва да има пътища, инфраструктура, бизнес, да има качествен транспорт и лекари, които да оказват бърза помощ на родителите ни, трябва да има и млади и квалифицирани хора, които да създават реалната икономика.Доказал съм се като успешен мениджър, смятам че тези умения мога да ги приложа и в управлението на Община Камено. Използването на европейските средства по различни програми ще бъде моят приоритет в управлението ми. Няма как да се залъгваме, че една толкова бедна община може да разчита единствено на собствени приходи. Моята цел ще бъде да създам екип от квалифицирани специалисти, които да работят именно в тази насока”, категоричен е Вардунски. 

Прироритет за него ще бъде изграждането на изцяло нова пътна инфраструктура в общината. Община Камено е неблагоприятна за инвеститорите именно заради лошите пътища и огромни дупки, които зеят по тях. Друга важна насока в работата на Вардунски ще бъде промяната на транспортната схема в Общината. Скъпите билети, монополът в превозите, затрудняват финансово много семейства. Вече е 8-ма година една и съща фирма извозва хората от Камено и селата, без да е спечелила конкурс. Вечерните превози приключват рано, а по-големите ученици и работещи не могат да се приберат в Камено с автобус.  

„Още с встъпването ми, ще организирам конкурс за превозвач, ще направя всичко възможно билетите до Бургас да са на достъпни цени за хората, да има по-големи облекчения за ученици и пенсионери”, каза още Вардунски. Според него развитието на туризма в Община Камено също може да бъде приоритетна дейност за местната власт. Русокастрон или Русокастро е историческо селище на територията на днешното село Русокастро. Близо до крепостта се намира пещерата Русина дупка. Все още  популяризацията му е на много ниско ниво. Община Камено може да привлича десетки хиляди туристи през лятото чрез ежедневни турове.   

„Искам да развия спорта в Общината. В Камено нямаме една спортна зала! Културният дом в общинския център също е изоставен. Обзавеждането му е от времето на социализма, а сградата може да се превърне в привлекателно място за хората от общината.  Всички улици плачат за ремонт в Камено. Трябва да се работи по озеленяването на града. Развитието на културния живот също ще бъде приоритет в работата ми”, каза още Вардунски.