Анализ на ресторантьорския продукт във верига ресторанти Happy Bar & Grill

1
Добави коментар
Emilliann
Emilliann

констатират от управителите на ресторантите работниците получават звезда. Това е свързано и с увеличаване на ставката за отработен час. Персоналът ползва намаление на цените в ресторантите в размер на 25%. Отделно може да се спомене възможността за издигане в йерархията на организацията.

3.10 Форми на заплащане на труда.

Заплащането на труда е различно за различните длъжности. Заплащето на кухненския персонал и на барманите е почасово. Ставката на час не повишава производителността на труда на работниците, защото заплащането не е пропорционално на количеството и качеството на извършената работа, а на отработените часове. Заплащането на сервитьорите е процент от месечния личен оборот, а на ОТЗ е процент от месечния оборот на ресторанта. Този тип заплащане повишава не само производителността, но и личната мотивация на персонала за увеличаване на продажбите.

Персоналът зает с разнос по домовете получават надника си ежедневно.

Касиер-маркировачът и пицарите получават твърда заплата.

От края на 2005 г. и началото на 2006 г. година се забелязват активни действия насочени към повишаване мотивацията на персонала. Техен резултат са: премахване на системата на звездите, уеднаквяване и чувствително увеличаване на работните ставки на персонала, увеличаване на ползваното намаление на храната на 50%, осигуряване на безплатен транспорт до дома след втора смяна, организиране на HAPPY – купони и празненства, провеждане на анкети и допитвания до работниците с цел подобряване на работната среда.

3.11 Състояние на промоцията в предприятието реклама, стимулиране на продажбите, връзки с обществеността. 3.11.1 Реклама

За рекламната политика на фирмата се грижи отдел Маркетинг. Тои се състои от 15 човека, повечето от които със значителен опит. Също така се ползват и услуги на външни фирми.

Рекламната политика на Happy Bar & Grill може да се определи като поддържаща, защото ресторантите вече са изградили имиджа, към който се стреми фирмата и основната цел е да се поддържа интереса на клиентите и да им се напомня за марката Happy Bar & Grill.