Колички за близнаци – как да ги изберем? Статията е ъпдейтната!

1
Добави коментар
bebebest
bebebest

Макар и предлагането на бебешки колички за близнаци да е голямо и на пазара да се предлагат много марки и модели предлагането на колички за близнаци е доста по-ограничено, а ценовият диапазон е доста широк от 235лв за най-евтиният модел до малко над 3000лв.  Но освен цената която в повечето случаи е решаващ фактор, на какво друго трябва да се обърне внимание при купуването на количка за близнаци – ето няколко съвета.
Тежестта на количката – почти всички модели колички за близнаци са по-тежки от нормалните детски колички. Разберете колко е тежка количката и към тази тежест добавете и още 20 кг – за всяко дете в нея по около 10 кг. Ето това ще е теглото която една майка ще трябва да бута след като децата станат на около 10-12 месеца и още не са проходили. А за хората живеещи в апартаменти на високите етажи на блоковете ще трябва да се добави и носенето на количката до апартамента. Тъй като няма как да се спести от килограмите на децата единственото което може да се направи е да се спести от килограмите на количката, но това да бъде умерено – прекалено леки колички за близнаци може да не може да издържат тежестта на двете деца и да се повредят много бързо.
Комплектацията на количките за близнаци са едно от най-важните условия при изборът им. Съществуват колички за близнаци с кошове за новородено, само летни колички или колички за близнаци с порт бебета. При различните марки аксесоарите като чанти, покривала, чували и други се продават в различни комбинации – някои влизат в комплекта други се продават отделно. За предпочитане е количките да имат кошове за новородено. В тях бебетата са по-защитени, кошовете са с дръжки за носене, което също е голям плюс защото можете да сложите бебетата вътре и лесно да ги пренесете от апартамента до колата или до лекаря за преглед. Недостатъкът на този вид колички за близнаци, е че в повечето случаи те са големи и е почти невъзможно да минат през стандартна врата в разгънато състояние. Изключение правят само колички за близнаци Baby Monsters. Ако предпочетете само количка без кошове за новородено обърнете внимание дали тя има пълно легнало положение или не. Някои такива модели колички за близнаци са за деца на възраст над три или шест месеца и нямат пълно легнало положение. Можете да изберете и количка с порт бебета. Те представляват две меки покрити отделения които можете да сложите на седалката на количката и така бебетата да бъдат покрити и защитени ако са родени през студеното време на годината. Недостатъкът на порт бебетата е че те са меки и леки. В такъв тип кошове за новородено можете да гледате децата до третият или четвъртият месец, но те не са подходящи за пренасяне на децата, защото са меки, основата им е тънка и носейки ги в ръка децата нямат здрава опора. За сметка на това обаче количка с порт бебета е значително по-лека отколкото такава с кошове за новородено.
Размерите на количката и гумите. Хубаво е преди да пристъпите към избор на колички за близнаци да помислите къде ще я съхранявате дали ще се наложи да се пренася и дали ще влезе в багажникът на автомобила. Факт е че количките с по-големи гуми са по-маневрени и минават по-лесно през неравни терени. Големите гуми на количките за близнаци в повечето случай са помпащи се, а това допълнително слага килограми върху общото тегло на количката.
В заключение можем да кажем, че преди да се пристъпи към избор на модел колички за близнаци, е добре да се съобразим със заобикалящите ни фактори – размер на багажника на автомобилът, място за съхранение, местоживеене – ако трябва количката да се носи по стълбите на кооперация, наличие на близки паркове за разходка и състояние на пътната настилка.