Подготовка за семейна фотосесия

2
Добави коментар
heaven_studio
heaven_studio

Фотосесия сред природата:

Фотосесиите на открито е желателно и дори задължително да се осъществяват при хубаво време. Когато времето е топло и слънчево е удоволствие да се лежи в тревата или да се цамбурка в прохладните води. Есента може да се заровите цялото семейство в жълти и пурпурни листа, а през зимата – заедно да направите снежен човек или да се целите със снежни топки. На фона на красивата природна картина снимките ще са истински, живи и със страхотно настроение. При снимане навън, особено с малки деца, е малко вероятно да се чувствате удобно, когато е студено, мокро и влажно.

Семейна фотосесия в студиото:

 

Ако метеорологичните условия не са подходящи за фотосесия, а и домашната среда не позволява това, най-добрият вариант би бил  семейна фотография в студиото. Там е топло и уютно, ще се чувствате като у дома си, Времето винаги е хубаво и светлината винаги е подходяща. Разполагаме с много декори и можем да създадем разнообразни сцени.

Семейна фотосесия у дома:

Възможно е също така фотосесия във вашия дом или друг интересен интериор. Много по-лесно е да се отпуснете, когато фотосесията се прави в позната обстановка. Особено, ако в семейството има и малки деца или големи животни например. Ако решите, заснемето да се проведе във вашата къща или апартамент, трябва да се помисли за това къде фотографът да разположи осветлението, за да се постигне най-благоприятна светлина. Идеалният вариант за снимане е просторна светла стая, в която ще се чувстват комфортно всички членове на семейството. Не забравяйте, че в деня на снимките, стаите трябват да бъдат чисти, подредени,  всички ненужни неща прибрани, всичко поставено на мястото си. Интериорът на къщата трябва да бъде такъв, че когато разглеждате семейните снимки да ви става приятно, а не да се срамувате да ги покажете на приятелите си 🙂 Идеално допълнение към интериора са свежите цветя – те изглеждат страхотно на снимка.