Тоник за лице с краставица

10
Добави коментар
angelico
angelico

Краставицата е добре позната в козметиката, заради нейните почистващи свойства и стягащ ефект. Този чудесен тоник действа освежаващо в горещите летни нощи!

Количество: приблизително 90 грама
Време за приготвяне: 10 минути
Трайност: продуктът е нетраен затова съхранявайте получената смес в хладилник

Необходими продукти:
•    1/2 голяма краставица (добре измита и с кората)
•    30 грама екстракт от уич хейзъл (witch hazel или хамамелис виргиана – храст с жълти цветове)

Начин на приготвяне и употреба:
Разрежете краставицата наполовина. Поставете едната половинка в блендер и пюрирайте. От краставицата бихте могли да приготвите гладко пюре, а по желание можете да оставите малко пулпа. Прецедете течността в стъклена купа. Необходими са ви около 60 грама от течността. В зависимост от предпочитанията ви бихте могли да върнете част от пулпата в нея. Когато приключите с това, добавете към сок от краставица екстракта от уич хейзъл и разбъркайте добре. Пресипете сместа в херметически затварящ се контейнер. След като почистите кожата на лицето и шията си, разклатете съда, в който съхранявате вече готовия тоник и нанесете част от него върху споменатите участъци. Можете да направите това с помощта на топчица памук.

Трайността на продукта е ограничена от наличието в рецептата на прясна краставица, затова е препоръчително той да се използва в рамките на няколко дена след неговото приготвяне. Между отделните ползвания съхранявайте сместа в хладилник.