IPL Photography – Сватбата на Мария и Людмил :: Сватбен фотограф. Сватбена фотография.

2
Добави коментар
pkolev
pkolev

Сватбата на Мария и Людмил беше на 25 юли 2015 и имах честта да съм сватбен фотограф. Сега ще ви разкажа (и покажа) за нея, като започна със сухите факти:

 

Град на събитието: София

Ритуална зала: Триадица

Църква: Свети Цар Борис I Покръстител

Фотосесия: бул. “Витоша”, Парка зад Художествената Галерия, ул. “Г. Бенковски”, фонтана пред Президентството, бул. “Президент Линкълн” (за нощната част)

Ресторант: Спортела

Екипировка:  Фотоапарати: Sony SLT A99, Обективи: CS 135/1.8 и CS 24-70/2.8, Светкавица: Sony HVL F43M

 

Сватбата на Мария и Людмил може да бъде причислена към така наречените класически сватби. От хорото пред блока и надуването на балони, през разбиването на вратата, та чак до играта с обувки и ваденето/хвърлянето на жартиера. Всички ритуали бяха спазени и отиграни с най-малки детайли, много емоции и смях от всички (включително и сватбения фотограф).  Трябва да отбележа и изнесения църковен ритуал, който ми позволи да направя разкошни портрети на младоженците и техните гости, както и да запечатам неповторими моменти на дневна светлина под асмите на църквата. Сватбения купон продължи до късно вечерта както си подобава

 

Фотосесията бих могъл да разделя на три части – една основна и две по-малки. За основната част имах около час и половина, като в шеги, закачки и снимки обиколихме центъра на София в местата посочени по-горе, а за нощната използвах доброто настроение на шофьорите по “Президент Линкълн”, както и един преносим гирлянд на батерии.

 

Избрани снимки от сватбата на Мария и Людмил можете да видите в специалната галерия в моето портфолио.

 

Както обикновено се забавлявах много. Специални благодарности към Мария и Людмил, за това че ми гласуваха доверието да съм техен сватбен фотограф.